Skip to main content

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» στον Δ. Ωραιοκάστρου

Το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση (ELOGE) αποδίδεται στους δήμους που επιτυγχάνουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες

Σημαντική διάκριση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες πέτυχε ο δήμος Ωραιοκάστρου. Του απονεμήθηκε το βραβείο «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE) από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE) ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2007. Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την ΚΕΔΕ, το ΙΤΑ και το Συμβούλιο της Ευρώπης και αποτελείται από 12 αρχές, με στόχο την εναρμόνιση και τη βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης στις 47 χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση (ELOGE) αποδίδεται στους δήμους που επιτυγχάνουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, ύστερα από μια διαδικασία αξιολόγησης σε επίπεδο Δημάρχου, εργαζομένων στον δήμο, αλλά και των πολιτών μέσω ερωτηματολογίων που οι εμπλεκόμενοι πολίτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι στους Δήμους μπορούσαν να συμπληρώνουν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το ΙΤΑ.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε και ο δήμος Ωραιοκάστρου με την κατάθεση πλήρους φακέλου. Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν μετά από κατάταξη, η οποία έγινε από εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης βάσει των διεθνών πρακτικών.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον δήμο Ωραιοκάστρου, για τους πολίτες μας, τους υπαλλήλους και τα στελέχη, η απονομή του Ευρωπαϊκού Σήματος Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση ELOGE. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, αποδεικνύεται ότι καταβάλλουμε μια σημαντική προσπάθεια για να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο. Να τον αναβαθμίσουμε σε κάθε επίπεδο και να βελτιώσουμε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες. Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και εντατικά με στόχο να οδηγήσουμε το Δήμο Ωραιοκάστρου στη νέα εποχή με νέο όραμα, με πνεύμα δημιουργίας και ανάπτυξης», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο κ. Τσακίρης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου και του ΙΤΑ, Ηλία Αποστολόπουλο, για τη συνεργασία που ανέπτυξαν προκειμένου να υλοποιήσουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να καθοδηγήσουν τους Δήμους στην καινοτόμο αυτή δράση, με στόχο τη διαρκή βελτίωση και εξέλιξή τους.

Η τελετή απονομή των βραβείων ELOGE πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα.

Οι Δήμοι στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο ELOGE είναι:

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ Δήμαρχος, Χρήστος Ντακαλέτσης
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δήμαρχος, Δημήτριος Κάρναβος
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ Δήμαρχος, Ανδρέας Μαρίνος
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Δήμαρχος, Αντώνης Γκουντάρας
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ (υβριδικά) Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης
ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος
ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ Δήμαρχος, Μπάμπης Λιόλιος
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ Δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Δήμαρχος, Αλέξανδρος Χρυσάφης
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ Δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Δήμαρχος, Γεώργιος Κατσούλας
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ Δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Δήμαρχος, Ιωάννης Λώλος
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΡΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ Δήμαρχος, Εμμανουήλ Κοκοσάλης
ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Δήμαρχος, Γιώργος Μανώλης
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ Δήμαρχος, Ευάγγελος Φραγκάκης
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης
ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Δήμαρχος, Γιώργος Ζερβάκης.