Skip to main content

Το φεστιβάλ Θάλασσας φέτος στον δήμο Νέας Προποντίδας

Η προπώληση εισιτηρίων θα γίνει από το βιβλιοπωλείο «Γεωργίου» στα Ν. Μουδανιά ενώ περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται ανά παράσταση.

Σπουδαίες μουσικοχορευτικές, θεατρικές παραστάσεις, υπέροχες συναυλίες, σημαντικές επετειακές εκδηλώσεις και αλλά ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα έρχονται στο Φεστιβάλ Θάλασσας της Νέας Προποντίδας.

«Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, για να στηρίξουμε τον πολιτισμό μας και να δώσουμε χρώμα στην καθημερινότητα μας. Το φετινό μας πρόγραμμα Φεστιβάλ Θάλασσας θα είναι στη διάθεση του κοινού μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, προκειμένου να μεταβάλλεται άμεσα σε περίπτωση αναγκαίων μεταβολών, λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών της χώρας μας. Καλό καλοκαίρι με πολιτισμό», αναφέρεται σε μήνυμα του δήμου.

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/7 : OΙ ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ - ΚΩΜΩΔΙΑ

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης υπογράφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ανατρεπτική κωμωδία «Οι Μπαμπούλες» του σημαντικού Ισπανού συγγραφέα Αλφρέντο Σανθόλ. Πρωταγωνιστούν: Ελένη Βαΐτσου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Χρανιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/7 : ΓΛΥΚΕΡΙΑ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με γνωστά τραγούδια λαïκά – έντεχνα – παραδοσιακά, και όλες τις επιτυχίες της, πλαισιωμένη από τους νέους ταλαντούχους τραγουδιστές Χάρη Μακρή και Χριστιάνα Γιαλιάτσου, και μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 /7 : ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ –ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το νέο έργο του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη. Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/7 : Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ με 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο παιδικό θέαμα έρχεται να παρουσιάσει αυτό το καλοκαίρι ένα απ’ τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ, μία φανταστική μοναδική ιστορία που διδάσκει σε όλους μας τη σημασία της ΦΙΛΙΑΣ, του ΣΠΙΤΙΟΥ και της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/7: ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ του Leonard Gershe

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ, η παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους την Πέμη Ζούνη τον Αναστάση Ροϊλό,την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/8: ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η «Μάγια η μέλισσα», μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία στους κινηματογράφους της νέας της ταινίας και το λανσάρισμα των νέων τηλεοπτικών της επεισοδίων, ήρθε η ώρα να επιστρέψει με τις νέες της περιπέτειες που εκτυλίσσονται επί σκηνής. «ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ» η επίσημη θεατρική παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/8: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Επιτέλους ξανά μαζί! Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αίσθημα μιας live εμπειρίας, τη διάδραση μεταξύ κοινού και τραγουδιστή, το αίσθημα να γινόμαστε όλοι ένα, μια μεγάλη

παρέα και να τραγουδάμε μαζί τα αγαπημένα μας τραγούδια. Έτοιμος από καιρό, θα μας τραγουδήσει όλα όσα θέλουμε να ακούσουμε: τα πολιτικά του, τα ερωτικά του, τις επιτυχίες του, τα δικά του αγαπημένα, αλλά και φρέσκα τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Αντίλαλος». Πάντα με τη μοναδική φωνή του, το έντονο συναίσθημα και την τρυφερή διάθεση του αιώνιου έφηβου. Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες, με τον Αντρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις, καθώς και οι φωνές της Μαίρης Μπρόζη και του Απόστολου Μόσιου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/8 : ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Δύο χρόνια χωρίς μουσική, δύο χρόνια σχεδόν μακριά σας! Έφτασε επιτέλους η στιγμή να ξανανταμώσουμε. «Ψυχή & Σώμα» στα ανοιχτά θέατρα, όμως η ψυχή μας είστε εσείς! Μαζί θα περιδιαβούμε στο μοναδικό κόσμο της μουσικής! Βράδια με φεγγάρι, βράδια δροσερά, ενώνοντας τις φωνές μας και τις ψυχές μας! Μουσικές, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μελωδίες που δημιουργήθηκαν από εμάς για εσάς όλους αυτούς τους μήνες και τώρα έρχονται να χρωματίσουν τις στιγμές μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/8 : ΟΘΕΛΛΟΣ William Shakespeare

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του William Shakespeare, «Οθέλλος», σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης και Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη. Συμπρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/8 : ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται και φέτος, να γεμίσει τις νύχτες μας με αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη, με όμορφα συναισθήματα και υπέροχα τραγούδια. Σε αυτήν την δύσκολη και ιδιαίτερη εποχή, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η παρέα των μουσικών της δημιούργησαν ένα ψηφιακό album με τίτλο ΠΑΡ’ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ με αγαπημένες διασκευές, τραγούδια που την εκφράζουν και τα κάνει δικά της, με το συναίσθημα και την ερμηνεία της. Όσα χωράνε στην καρδιά της και θέλει να μοιραστεί μαζί μας! Αυτό, ήταν και η ιδέα και η αφορμή για τον τίτλο της περιοδείας της!

ΠΕΜΠΤΗ 12/8 : Η ΠΑΓΙΔΑ του Ρομπέρ Τομά

Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.

Στο υπέροχο και ανατρεπτικό αυτό έργο, πρωταγωνιστούν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Έφη Μουρίκη, η Μαρία Αντουλινάκη, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Τάκης Παπαματθαίου σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικας και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου.

ΤΡΙΤΗ 17/8 : Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

H παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει, το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών, του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με 7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο σαξόφωνο και κρουστά ζωντανά επί σκηνής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/8 : ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ - ΚΩΜΩΔΙΑ

Την αριστουργηματική κωμωδία «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ), παρουσιάζει φέτος σε η εταιρεία θεατρικών παραγωγών

«Μέθεξις», σε διασκευή - απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.Το έργο είναι μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι.

ΠΕΜΠΤΗ 19/8 : ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ του ΕΥΡΥΠΙΔΗ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε φέτος η παράσταση στην Επίδαυρο, ταξιδεύει στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο. Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης - που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή - ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται. Μετάφραση Γιώργος Ιωάννου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/8 : ΚΘΒΕ ΟΡΝΙΘΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Οι εμβληματικές «Όρνιθες» του ΚΘΒΕ ετοιμάζονται να «πετάξουν», απογειώνοντας το θεατρόφιλο κοινό στην Αριστοφανική «Νεφελοκοκκυγία», μετέχοντας στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της χώρας. Μετά τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασαν πέρσι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, οι «ΟΡΝΙΘΕΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, με πρωταγωνιστές τους Ταξιάρχη Χάνο, Γιάννη Σαμψαλάκη, Βασίλη Παπαδόπουλο, και έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών, επανέρχονται και μας καλούν να «ανοίξουμε φτερά».

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/8: Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων Ν. Μουδανιά.

«Ελληνίδες πρωτοπόροι 1821-2021», Μουσική Παράσταση με τη Ζωή Παπαδοπούλου. Η είσοδος ελεύθερη.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα στις σημαντικές Ελληνίδες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τέχνης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Από τη Μαντώ Μαυρογένους, την κυρά Βασιλική, την Καλιρρόη Παρέν, την Αμαλία Φλέμιγκ, την Κάλλας, τη Διδώ Σωτηρίου έως το σπουδαίο αφιέρωμα στη σπουδαία Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Παρασκευή 3/9 & Σάββατο 4/9: Παρουσίαση της παράστασης «Η σαρκοφάγος» της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΒΕ ΑRTIVE» στο Βυζαντινό Κέντρο Πολιτισμού «Ιουστινιανός» (Μετόχι) Ν. Φλογητών στο πλαίσιο της Προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο «Γεωργίου» στα Ν. Μουδανιά.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται ανά παράσταση.

Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή σας στο θέατρο είναι υποχρεωτική.