Skip to main content

Το λάθος μήνυμα της Προέδρου και τα ντοκουμέντα του συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη

Το φορτωμένο πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και τα ντοκουμέντα στο κινητό του Χαρδαλιά για τον συνωστισμό σε κέντρο διασκέδασης στα δυτικά

-Δεν τα φέρνει εύκολα βόλτα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί της είχε αποσπώντας τη δέσμευση να είναι «διακριτική» στην παρουσία της στη Θεσσαλονίκη, μήνυμα να περιορίσει τις εμφανίσεις της έστειλε με τη μη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αλλά η κ. Σακελλαροπούλου ήταν φαίνεται αποφασισμένη να κάνει τα... δικά της στο τριήμερο. Αφού δεν τον ανάγκασε να πάρει πίσω και την απόφαση για την ακύρωση της παρέλασης πάλι καλά να λέμε... Και τελικά πέρασε της Προέδρου. Το πρόγραμμά της είναι αποκαλυπτικό. Πιο φορτωμένο δεν γίνεται. Αν έτσι είναι οι «διακριτικές», «λιτές» και «περιορισμένες» εμφανίσεις, τότε ας σκεφτούν οι ιθύνοντες και κυρίως η ίδια τι μήνυμα περνάει στους πολίτες ή πρώτη πολίτης της χώρας... Εκτός αν περιμένουν οι αξιωματούχοι να κοκκινίσει το πορτοκαλί για να... μαζευτούν. Μέχρι τότε οι συστάσεις φαίνεται αφορούν μόνο στους πολίτες. Αχ αυτή η ατομική ευθύνη, που δεν φτάνει στα... ψηλά.

-Ντοκουμέντα απίστευτου συνωστισμού σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στη δυτική Θεσσαλονίκη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει στο κινητό του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Του σηκώθηκε η τρίχα του ανθρώπου με το χαμό που γινόταν. Η έκκλησή του στους τοπικούς αξιωματούχους: να είναι εξαιρετικά αυστηροί και να περάσουν το μήνυμα σε όλους ακόμη και με περιπτώσεις παραδειγματισμού, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, διότι οι επόμενοι μήνες ελλοχεύουν τον κίνδυνο lockdown. Κι ο κ. Χαρδαλιάς γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Διατηρεί μάλιστα τις καλύτερες σχέσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, κάτι που έχει τη σημασία του, δεδομένου ότι τη μάχη ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού σε πολιτικό επίπεδο για τη Θεσσαλονίκη, αυτοί τη δίνουν. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη για την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός δώρισε δυο πανομοιότυπα μπουφάν με κουκούλα, που φέρουν το εθνόσημο και τα διακριτικά «Governor» για τον περιφερειάρχη και «Mayor» για τον δήμαρχο.