Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ INTERLIFE ΣΤΟ ΧΑ - ΚΕΡΔΗ 10,3 ΕΚΑΤ. ΤΟ 2018

Η εταιρεία ανακοίνωσε για έκτη συνεχή χρονιά τη διανομή μερίσματος - Στο επίκεντρο οι νέες προκλήσεις για τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης

Το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η είσοδος της Interlife στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Βοτσαρίδης, από το βήμα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευση της ασφαλιστικής που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η Interlife έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εισαγωγής στο ελληνικό χρηματιστήριο από τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ η μετοχή της διαπραγματεύεται ήδη στο χρηματιστήριο της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση, η Interlife έκλεισε το 2018 με κέρδη 10,29 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά περίπου 50% έναντι του 2017, λόγω της μείωσης των αποδόσεων του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου. Αντίθετα, αύξηση παρουσίασαν τόσο τα γραμμένα ασφάλιστρα, στα τα 63,04 εκατ. ευρώ από 59,03 εκατ. ευρώ το 2017, όσο και τα ίδια Κεφάλαια κατά 8,31%, στα 75,54 εκατ. ευρώ,

Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 2,26%, στα 173,16 εκατ. ευρώ, καθώς και τα Αποθέματα κατά 4,52%, στα 108,63 εκατ. ευρώ, με τον Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να παραμένει στο 1,67 και τους Δείκτες SCR και MCR να αυξάνονται στο 171,75% (έναντι 140,27% το 2017) και στο 581,56 % (έναντι 510,71% το 2017) αντίστοιχα. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε για έκτη συνεχή χρονιά τη διανομή Μερίσματος, ύψους για το 2018 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κ. Βοτσαρίδης στην ομιλία του με θέμα «φυσικές Καταστροφές και Ασφάλιση» προχώρησε σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των στοιχείων για τα μεγάλα καταστροφικά γεγονότα που έπληξαν την Ελλάδα από το 1950 μέχρι τις μέρες μας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κόστος των μεγάλων καταστροφών σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το αρμόδιο ταμείο που συστάθηκε από τα Ευρωπαϊκά όργανα για την αρωγή των κρατών - μελών, ενώ ολοκλήρωσε με την αναφορά οε λύσεις που προτείνονται - ή έχουν ήδη εφαρμοστεί σε κάποιες χώρες - για τη συνεργασία κρατικών φορέων και Ασφαλιστικών Εταιρειών (με τη μορφή ΣΔΙΤ) για την ασφάλιση των πολιτών απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας, προτείνοντας να ανοίξει ο σχετικός διάλογος.

Από την πλευρά του ο τιμώμενος ομιλητής Δρ. Χρήστος Νούνης Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (7ΕΛ-ΥΠΟΙΚ), αναφέρθηκε στη μεγάλη διείσδυση των ΤΕΛ διεθνώς και στον ενισχυτικό ρόλο που διαδραματίζουν την ανάπτυξη των οικονομιών, ενώ αναφέρθηκε στην πορεία του θεσμού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τις θετικές αποδόσεις που κατέγραψαν τα ελληνικά Επαγγελματικά ταμεία.

Ο κ. Νούνης παρουσίασε τις προτάσεις της Ένωσης που αφορούν στη διατήρηση της βασικής φιλοσοφίας του Ν.3029/2002 για τα ΤΕΛ, την Ενιαία Εποπτεία για ταχύτερη αδειοδότηση νέων ταμείων, τη διαχείρισή τους από «οχήματα» μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, νομοθετική ρύθμιση για ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση μεταφοράς αποθεμάτων από ομοειδείς δραστηριότητες, κατάργηση του ελάχιστου ορίου των 100 ατόμων, δυνατότητα δημιουργίας πολυ-συμμετοχικών, συλλογικών ταμείων και εκλογίκευση εξόδων Εποπτείας. Χαρακτήρισε μονόδρομο την ανάπτυξη ενός πολύ-πυλωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος, ενώ, κλείνοντας, αναφέρθηκε στα οφέλη της ενσωμάτωσης της νέας κοινοτικής Οδηγίας IORP ΙΙ στο εθνικό Δίκαιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουνίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η έγκριση του Καταστατικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης «ΤEA INTERLIFE ΑΑΕΓΑ – Ν.Π.Ι.Δ.», το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα με ιδρυτικά μέλη την πλειοψηφία των εργαζομένων στον Όμιλο INTERLIFE, ενώ έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου καθώς και όλο το Δίκτυο των Συνεργαζόμενων με την εταιρεία Διαμεσολαβητών.

Σκοπός του ΤΕΑ INTERLIFE είναι η χορήγηση στους ασφαλισμένους, επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας, πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και συγκεκριμένα Συνταξιοδοτική παροχή εφάπαξ ποσού.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ