Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΤΟ ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ ΧΑΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ

«Η ευκαιρία των παικτών οποιασδήποτε εθνικότητας να συμμετέχουν σε τουρνουά βάσει αξίας και χωρίς διακρίσεις, είναι θεμελιώδης», ανέφερε η ATP.

Το Γουίμπλεντον θα εξαιρεθεί από βαθμούς κατάταξης, μετά την απόφασή του να αποκλείσει αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στη διοργάνωση του 2022, λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/5) το ATP Tour των ανδρών.

«Η ευκαιρία των παικτών οποιασδήποτε εθνικότητας να συμμετέχουν σε τουρνουά βάσει αξίας και χωρίς διακρίσεις, είναι θεμελιώδης για το Tour μας», ανέφερε η ATP στην ανακοίνωση της, προσθέτοντας: «Η απόφαση του Γουίμπλεντον να απαγορεύσει σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι υπονομεύει αυτή την αρχή και την ακεραιότητα του συστήματος κατάταξης ATP. Είναι επίσης ασυνεπής με τη συμφωνία μας για την κατάταξη.

Αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, με μεγάλη λύπη και απροθυμία δεν βλέπουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης ATP από το Γουίμπλεντον για το 2022».

Αξίζει να σημειωθεί, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που παίκτες αποκλείονται για λόγους εθνικότητας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες παίκτες είχαν αποκλειστεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ