Skip to main content

Το iPhone 14 μπορεί κυριολεκτικά να σας σώσει τη ζωή – Δείτε πώς

Tο iPhone 14 όπως και το Apple Watch Series 8 μπορεί να καταλάβει εάν είχατε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και να καλέσει βοήθεια.

Η παρουσίαση του νέου iPhone της Apple αποτελεί παραδοσιακά ένα πολυαναμενόμενο γεγονός, για τους λάτρεις της εταιρείας αλλά και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια, ο ενθουσιασμός του κοινού έχει ασφαλώς μετριαστεί, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν βλέπουν σημαντικές αλλαγές από το ένα μοντέλο στο άλλο. Όμως το νέο iPhone 14 που παρουσίασε χθες το βράδυ η εταιρεία του Στιβ Τζομπς έχει μία πρωτότυπη λειτουργία, η οποία μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές.

Το iPhone 14 όπως και το Apple Watch Series 8 μπορεί να καταλάβει εάν είχατε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και να καλέσει βοήθεια.

Η λειτουργία «crash detection» χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες για να αναγνωρίσει τις συγκρούσεις. Όταν συμβεί αυτό, συνδέει αυτόματα τον χρήστη της συσκευής με τις υπηρεσίες άμεσης ανάγκης, γνωστοποιώντας μάλιστα στην αστυνομία και τους διασώστες την ακριβή τοποθεσία του. Επίσης, ειδοποιεί τα άτομα που έχει ορίσει ο χρήστης ως επαφές για περίπτωση ανάγκης.

Η Apple είπε ότι πέρασε χρόνια μελετώντας τις συγκρούσεις αυτοκινήτων σε εργαστήρια crash test και εστίασε κυρίως στους τέσσερις βασικούς τύπους των ατυχημάτων: Μετωπική σύγκρουση, πλευρική σύγκρουση, σύγκρουση από πίσω και ατυχήματα με ανατροπή του οχήματος.

Τεχνολογία machine learning, που έχει «εκπαιδευτεί» με περισσότερες από 1 δισ. ώρες στους δρόμους, παίρνει την πληροφορία από τους αισθητήρες, από το GPS και το μικρόφωνο του smartphone για να διαπιστώσει εάν πράγματι υπήρξε ατύχημα. Η Apple διαβεβαιώνει ότι όλα αυτά τα στοιχεία παραμένουν στο τηλέφωνο του χρήστη και άρα δεν τίθεται θέμα παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων και παρακολούθησης.

Πηγή: moneyreview