Skip to main content

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στο Αρμπίλ

«Η Ελλάδα υποστηρίζει το Ιράκ και τον λαό του στον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία», αναφέρει σχετικά το ΥΠΕΞ για την επίθεση στο Αρμπίλ.

Απερίφραστα καταδικάζει την επίθεση στο Αρμπίλ κατά του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, το υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει επίσης τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά στις οικογένειες που πενθούν και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα υποστηρίζει το Ιράκ και τον λαό του στον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία και επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξη στον διεθνή συνασπισμό.

Επίσης, Ουάσινγκτον, Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη και Λονδίνο καταδίκασαν με τον «πλέον κατηγορηματικό» τρόπο την επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης στο Αρμπίλ του Κουρδιστάν.

Η επίθεση με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες, Ιρακινούς και ξένους, είναι η πρώτη εδώ και περίπου δύο μήνες κατά δυτικών στρατιωτικών ή διπλωματικών στόχων στο Ιράκ. Στόχος της επίθεσης φαίνεται ότι ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις το αεροδρόμιο του Αρμπίλ, όπου σταθμεύουν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που υποστηρίζει το Ιράκ στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.