Skip to main content

Μία παγκόσμια καινοτομία που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα

Η εναλλακτική πρόταση στον ενήλικο καπνιστή που θέλει να απολαμβάνει την ικανοποίηση του καπνίσματος με ένα προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου,το IQOS

Tην απάντηση στους προβληματισμούς των καπνιστών ανά τον κόσμο, ήρθε να δώσει η Philip Morris International που μετά από πολλά χρόνια έρευνας και επένδυσης άνω των 3 δισ. δολαρίων ανέπτυξε και παρουσιάζει ένα προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου, το IQOS.

Σε μία εποχή που όλοι γνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία από το κάπνισμα, το IQOS, προτείνεται από την PMI σαν μία εναλλακτική πρόταση στον ενήλικο καπνιστή που θέλει να συνεχίσει να απολαμβάνει την ικανοποίηση που παίρνει από τη συγκεκριμένη συνήθεια, περιορίζοντας όμως τις βλαπτικές επιπτώσεις της.

Στο κατάστημα Θεσσαλονίκης της IQOS, στην Τσιμισκή, οι καπνιστές μπορούν να γνωρίσουν το νέο αυτό προϊόν, να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες για την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η PMI, να διαπιστώσουν ότι μπορούν με το IQOS να απολαμβάνουν το τσιγάρο τους, το οποίο όμως επειδή δεν καίγεται αλλά μόνο θερμαίνεται στη ειδική συσκευή μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον θερμοκρασίας, παράγει ένα αερόλυμα που είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.

Η επένδυση της PMI δεν σταματάει όμως εδώ καθώς ως ένα ακόμα αποτέλεσμα της εμπορικής τοποθέτησης του IQOS, πέρα από την δημιουργία των IQOS stores που μόνο στον ελλαδικό χώρο φτάνουν τα 24 καταστήματα, είναι και η μετατροπή του εργοστασίου της θυγατρικής της στην χώρα μας, της Παπαστράτος, στον Ασπρόπυργο, σε βιομηχανία παραγωγής αποκλειστικά ράβδων καπνού για το IQOS, με μία μεγάλη επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Το εργοστάσιο της Παπαστράτος θα είναι πλέον το τρίτο του ομίλου παγκοσμίως που θα παράγει ράβδους καπνού, από τον Ιανουάριο του 2018 και θα εξάγει από την Ελλάδα σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η καινοτομία αλλάζει τα δεδομένα σε πολλαπλά επίπεδα 

Το IQOS δεν αποτελεί μόνο μία πολύ καλή εναλλακτική καπνική πρόταση για τον καπνιστή, αποτελεί και μία πολύ σημαντική, στρατηγική, επιχειρηματική δράση της PMI, που για την Παπαστράτος, πέραν της μεγάλης επένδυσης, συνεπάγεται 400 νέες θέσεις εργασίας, εργαζόμενους που προστίθενται στους 800 απασχολούμενους στην μεγαλύτερη ελληνική καπνοβιομηχανία, ενώ για την εμπορική προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά, έχουν δημιουργηθεί ακόμη 250 θέσεις απασχόλησης.

Η επένδυση των 300 εκατομμυρίων στην Παπαστράτος αποτελεί πράγματι μία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, δημιουργία θέσεων εργασίας, και, τη βάση για τη δημιουργία μίας νέας αγοράς προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου.