Skip to main content

Το Ισραήλ κατεδάφισε 10 κτήρια Παλαιστινίων κοντά στην Ιερουσαλήμ(vid)

Οι ισραηλινές αρχές λένε ότι τα ακίνητα που στοχοθέτησαν ανεγέρθηκαν υπερβολικά κοντά στον «φράκτη ασφαλείας» - Καταδίκη από ΟΗΕ και Ευρωπαίους.

Οι αρχές του Ισραήλ κατέστρεψαν χθες Δευτέρα δέκα ακίνητα Παλαιστίνιων που έκριναν ότι ανεγέρθηκαν αυθαίρετα σε νότιο προάστιο της Ιερουσαλήμ, κοντά στο τμήμα του τείχους που χωρίζει την ιερή πόλη από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, διεξάγοντας μια επιχείρηση που καταδίκασαν οι Παλαιστίνιοι, ο ΟΗΕ και οι Ευρωπαίοι. Κάτοικοι και ακτιβιστές απομακρύνθηκαν και οι εκπρόσωποι του Τύπου κρατήθηκαν σε απόσταση καθώς βαριά μηχανήματα κατεδάφιζαν τα ακίνητα στο Σουρ Μπάχερ, στα όρια της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει το Ισραήλ από το 1967.

Μια ημιτελής οκταώροφη πολυκατοικία καταστράφηκε εν μέρει με τη χρήση εκρηκτικών.



Κατά το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, δέκα κτήρια, στην πλειονότητά τους ακόμη υπό κατασκευή, επρόκειτο να καταστραφούν στην επιχείρηση κατεδάφισης που διεξήχθη με την υποστήριξη του στρατού και της αστυνομίας από χθες τα ξημερώματα. Πλήττονται περίπου 350 Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι 17 θα εκτοπιστούν, σύμφωνα με το OCHA. «Ας κατεδαφίσουν όλα τα σπίτια, θα μείνουμε στο ύπαιθρο», είπε ο Ακράμ Ζαουάχρα, ιδιοκτήτης ενός από τα ακίνητα που ισοπεδώθηκαν. Οι ισραηλινές αρχές λένε ότι τα ακίνητα που στοχοθέτησαν ανεγέρθηκαν υπερβολικά κοντά στον «φράκτη ασφαλείας», όπως ονομάζουν το τείχος η κατασκευή του οποίου άρχισε το 2002, μεσούσης της δεύτερης Ιντιφάντας (παλαιστινιακής εξέγερσης), για την αποτροπή επιθέσεων από τη Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ χαρακτηρίζει ουδέτερη ζώνη τις περιοχές γύρω από το τείχος διαχωρισμού σε απόσταση 100 ως 300 μέτρων, θυμίζει το OCHA.

Πηγή φωτογραφίας: ppost24.com