Skip to main content

Το καναδικό fund που «στοιχηματίζει» στην ελληνική οικονομία

Ο επικεφαλής του Fairfax Πρεμ Γουάτσα εξακολουθεί να ποντάρει στο «στοίχημα» Ελλάδα. Το deal για Eurolife και ο ρόλος του καναδικού ταμείου Omers.

Το καναδικό επενδυτικό fund, Fairfax, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 80% των μετοχών της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife και ...συνεχίζει. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι για να χρηματοδοτήσει το project, πούλησε το 40% των μετοχών στο καναδικό ασφαλιστικό ταμείο Omers. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 345 εκατ. ευρώ. Με βάση τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, το Fairfax διατηρεί την option επαναγοράς του 40% από το Omers, σε βάθος πενταετίας με την καταβολή του ποσού που πήρε τώρα, συν επιπλέον ένα 10% μπόνους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της συμφωνίας, πάντως, δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του συγκεκριμένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου και συγκεκριμένα ο κ. Πρεμ Γουάτσα, εξακολουθεί να ποντάρει στο «στοίχημα» Ελλάδα, θεωρώντας ότι στο τέλος «θα του βγει».

Για την ιστορία και όχι μόνο, υπενθυμίζεται ότι το Fairfax εξακολουθεί να τοποθετείται σταθερά στην ελληνική αγορά. Είναι γνωστή η συμμετοχή του στην τράπεζα Eurobank, στην Lamda Development (αστικά ακίνητα) και σε μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις (Praktiker Hellas, Μυτηλιναίος κα). Τώρα, με την απόκτηση και της Eurolife, βάζει πόδι και στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας και συνεχίζει ακάθεκτο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι παροτρύνει και άλλους ξένους επενδυτές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Ο Γουίλμπορ Ρος είναι ένας από αυτούς, αλλά δεν είναι ο μοναδικός...