Skip to main content

Καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ πήρε ο Πολάκης από Attica - Τι απαντά

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε το δάνειο βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά. Τι απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Σπαστό καταναλωτκό δάνειο, ύψους 70.000 και 30.000 ευρώ, από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά, πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, για το σπίτι που υποθηκεύτηκε ο υπουργός έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το δάνειο χορηγήθηκε με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.

Παράγοντες της αγοράς σχολίαζαν ότι το ύψος του δανείου είναι εξωπραγματικό, καθώς για καταναλωτικά δάνεια τέτοια ποσά δεν δίνονταν ούτε την εποχή των «παχιών αγελάδων» ακόμη και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Απάντηση Πολάκη

«Προκαλεί αληθινή έκπληξη ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός να αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου υπερκαλύπτει την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου», απάντησε μέσω Facebook ο κ. Πολάκης.

Τόνισε ότι από τον Οκτώβριο του 2015 σταμάτησε, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που του εξασφάλιζε πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα σε σχέση με τα σημερινά.