Skip to main content

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποχαιρετά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον «Ποιητή της Θεσσαλονίκης», «που με τον ιδιότυπο, μοναδικό κι αιχμηρό του λόγο επηρέασε σκέψεις και σκάλισε συνειδήσεις»

Τη βαθιά του συγκίνηση και θλίψη για την απώλεια του Ντίνου Χριστιανόπουλου, «του "Ποιητή της Θεσσαλονίκης", που ποτέ δεν εγκατέλειψε τη γενέθλια πόλη του, «που με τον ιδιότυπο, μοναδικό κι αιχμηρό του λόγο επηρέασε σκέψεις και "σκάλισε" συνειδήσεις», αποχαιρετά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

«Ο πλέον "συζητημένος" ποιητής των τελευταίων δεκαετιών -που αποποιήθηκε τιμές και επισημότητες- υπήρξε ένας χαρισματικός άνθρωπος με πολυδιάστατη και πολυσήμαντη προσφορά στα ελληνικά γράμματα. Το σπουδαίο έργο του έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Με βαθιά ποιητικό, ερωτικό, άκρως τολμηρό και επαναστατικό λόγο συχνά "ενοχλούσε" καθώς "συγκρουόταν" με κάθε μορφής κατεστημένο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρεται ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι το ΚΘΒΕ, γιορτάζοντας τα 58 χρόνια από την ίδρυσή του παρουσίασε μία θεματική εκδήλωση για τη ζωή και το έργο Ντίνου Χριστιανόπουλου στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου (2019), ενώ μαζί με το ΑΠΘ συνδιοργάνωσαν ένα μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Κάθε φορά που βρέχει μοναξιά» για να τιμήσουν τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο (2018).