Skip to main content

Το κρυφό χαρτί του Παπαστεργίου και η ανεξαρτητοποίηση της Αλεξίου

Η αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίηση της Δήμητρας Αλεξίου από τη δημοτική παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

-Ένα από τα κρυφά χαρτιά του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, που μαθαίνουμε ότι βοήθησε πολύ στην εκλογή του, ήταν ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης στάθηκε στο πλευρό του δημάρχου Τρικκαίων στον πολύμηνο αγώνα του για να πάρει την προεδρία στην ΚΕΔΕ. Αν αυτό σημαίνει και κάποια άλλου είδους αξιοποίηση του κ. Καραγιάννη δεν το γνωρίζουμε. Πολλά ακούγονται, αλλά σε επίπεδο φημών προς το παρόν. Πάντως, η συνεισφορά Καραγιάννη στον κ. Παπαστεργίου αποδείχτηκε πολύτιμη. Στα επίσης αξιοπρόσεχτα των εκλογών στην ΚΕΔΕ η σημαντικότατη επίδοση του νέου δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, που εξέπληξε πολλούς. Ο κ. Χρυσάφης εξελέγη στο νέο δ.σ. της ΚΕΔΕ άνετα, συγκεντρώνοντας πολλές ψήφους κι από τα δύο στρατόπεδα των δυο διεκδικητών της προεδρίας. Παρακαταθήκη για το μέλλον. Διότι για όσους γνωρίζουν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι «γαλάζιοι» εκλέκτορες που σταύρωσαν και τον Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Δημήτρη Παπαστεργίου, αποφεύγοντας να πάρουν θέση εντός κάλπης στη μεταξύ τους «κόντρα».

-Η αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίηση της Δήμητρας Αλεξίου από τη δημοτική παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Η κ. Αλεξίου μαθαίνουμε προχώρησε στην ενέργειά της απροειδοποίητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια κόντρα, που κορυφώθηκε στα social media. Για να αμβλύνει τις εντυπώσεις, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση της παράταξης, παρουσία περίπου 200 ατόμων, όπου απέκτησε καταστατικό η «Θεσσαλονίκη Μαζί», η κ. Νοτοπούλου, διοργάνωσε συνεύρεση στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου για μέλη και φίλους της παράταξης. Πάντως, το επιχείρημα της κ. Αλεξίου ότι η επικεφαλής της παράταξης πατάει σε δυο βάρκες (Δήμος και Βουλή) είναι λίγο έωλο. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να υπάρχει ζήτημα και για τον Χρήστο Γιαννούλη στην Περιφέρεια και με τους κ.κ. Γκιουλέκα και Καλαφάτη στο παρελθόν στον δήμο. «Ευαίσθητοι» δημοτικοί σύμβουλοι υπήρχαν πάντα και παντού. Δεν ανεξαρτητοποιούνταν όμως... Προφανώς οι λόγοι είναι άλλοι. Μια ιδέα την έχουμε, αλλά ας κάνουμε υπομονή μέχρι να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί η σχετική πληροφορία.

-Πολλά γνωστά ονόματα από παλιούς ΠΑΣΟΚους της Θεσσαλονίκης στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, ορισμένα στελέχη που παλιά τα κατατάσσαμε στους Τσοχατζοπουλικούς, κάποιοι φίλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου και πρόσωπα που ήταν ταυτισμένα κομματικά με το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης είναι μεταξύ των 49 της Θεσσαλονίκης (ή 47 κατά όσους εξαιρούν τον Στέλιο Παππά και τη Μαρία Ρεπούση), που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Τα σχόλια που προκάλεσε η ανακοίνωση των ονομάτων τους από όσους παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ ήταν δηλητηριώδη... Ήρθε και η ανακοίνωσή τους λίγες μέρες μετά το συνέδριο κι έδεσε το σιρόπι.

-Δεν έπιασε τόπο για όλους η εκ Θεσσαλονίκης γκρίνια βουλευτών και άλλων στελεχών για τους πολιτευτές της ΝΔ, που απέτυχαν να εκλεγούν και αξιοποιούνται σε διάφορες θέσεις από την κυβέρνηση. Μετά τον Νίκο Ταχιάο και τη Βίκη Νάκου, άλλη μια υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εθνικές εκλογές αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με έδρα την Καβάλα. Πρόκειται για την Αναστασία Τζαπαζλή, η οποία ήταν η έκπληξη του ψηφοδελτίου καθώς το όνομά της δεν είχε ακουστεί πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. Πρόεδρος στο Συνεταιρισμό Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης, αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η κ. Τζαπαζλή είναι η τρίτη υποψήφια βουλευτής που αξιοποιείται.