Skip to main content

Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα έρχεται στο Noesis στη Θεσσαλονίκη

Το ταξίδι του Οδυσσέα ζωντανεύει στο νέο θεματικό πάρκο «Οδύσσεια» που φιλοξενείται στο Noesis στη Θεσσαλονίκη από τις 22 Οκτωβρίου.

Στον μαγικό κόσμο της Οδύσσειας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφθούν το νέο θεματικό πάρκο «Οδύσσεια» που φιλοξενείται στο NOESIS από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Στο πάρκο θα ζωντανέψει με εντυπωσιακό τρόπο το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα μέσα από τεχνιτές λίμνες, τον Αίολο με τους ασκούς του, τους γιγαντιαίους Λαιστρυγόνες αλλά και τη Σκύλα και Χάρυβδη.

Το θεματικό πάρκο θα περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές ξεναγήσεις: για μικρά παιδιά, για παιδιά Γυμνασίου, μια ξενάγηση στα Αγγλικά καθώς και μία στα Ποντιακά. Το πάρκο, πριν καν να ανοίξει, πήρε παράταση για τις 23 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις κρατήσεις, ήδη τις πύλες του πάρκου θα περάσουν 37.000 παιδιά.

Στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βασιλικό Θέατρο, ο διευθυντής Έρευνας Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών, NOESIS, Βασίλης Μάτσος, τόνισε ότι η Οδύσσεια έρχεται να συμπληρώσει το κομμάτι της βιωματικής ξενάγησης στο Νόησις.

Ο επικεφαλής της Eksagon Exhibitions, Σταύρος Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι θα υπάρχουν τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο τα οποία θα δημιουργήσουν συναισθήματα στους επισκέπτες.

Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του θεματικού πάρκου έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης, ο οποίος ανέφερε ότι «η Οδύσσεια αποτελεί ανάγνωσμα ανώτερης αισθητικής.

Σε κάθε περιπέτεια του Οδυσσέα, οι επισκέπτες θα καλούνται να συμμετέχουν στην ιστορία ενώ στο τέλος θα παίξουν δύο παιχνίδια γνώσεων που έχουν σχεδιάσει ο Ευγένιος Τριβιζάς και ο Γιάννης Σερβετάς τα οποία θα μοιράζουν δώρα σε μικρούς και μεγάλους.

Το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές από Τρίτη έως Παρασκευή είναι 09.00-13.00.  Το Σάββατο και την Κυριακή το πάρκο θα ανοίγει για το κοινό από τις 11.00 ως τις 19.00.

Η γενική είσοδος είναι στα 9 ευρώ. Το οικογενειακό εισιτήριο για δύο γονείς με δύο παιδιά κοστίζει 28 ευρώ, το οικογενειακό τριών ατόμων κοστίζει 22 ευρώ, το εισιτήριο για groups και σχολεία είναι στα 7 ευρώ, τα παιδιά κάτω των τριών ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Για τους ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ (μόνο το Σάββατο).

Για περισσότερες πληροφορίες επιστεφτείτε την ιστοσελίδα http://odysseypark.gr/ και καλέστε στο 2312315249. Για σχολικές εκδρομές και ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2312315248.