Skip to main content

Το μήνυμα Οικονόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς

«Η διαφύλαξη του οπτικοακουστικού υλικού είναι υποχρέωση στους δημιουργούς του χθες και του σήμερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η 27η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς. Της κληρονομιάς, που παραλάβαμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας από τις προηγούμενες και θα παραδώσουμε - εμπλουτισμένη και αναβαθμισμένη - στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα, που έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες κρίσεις - όπως η υγειονομική με το ξέσπασμα του κορωνοϊού - που τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία, η διαφύλαξη του οπτικοακουστικού υλικού είναι υποχρέωση στους δημιουργούς του χθες και του σήμερα, αλλά και χρέος στις επόμενες γενιές.

«Η διατήρηση αυτής της κληρονομιάς, η ελεύθερη πρόσβαση σ΄ αυτήν και η ασφαλής παράδοσή της στις επόμενες γενιές, θα βοηθήσει τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους ιστορικούς του μέλλοντος να κατανοήσουν καλύτερα τη δική μας εποχή», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.