Skip to main content

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίπλα στον φορέα «Καρδιές για Όλους»

Κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια εκ των οποίων το 1/3, κυρίως νεογνά, όπως δείχνουν τα στοιχεία

Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο campus Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ κ. Καλλιόπη Ροδοπούλου παρέδωσε επιταγή ύψους €11.455 στον ιδρυτή του ανθρωπιστικού φορέα «Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους», καρδιοχειρουργό Καθηγητή κ. Αυξέντιο Καλαγκό. Ο φορέας συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Στο πλαίσιο της κεντρικής διαφημιστικής καμπάνιας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είχε εξαγγελθεί ότι μέρος των διδάκτρων από τις εγγραφές των νέων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα διατεθεί για την ενίσχυση του φορέα. Η ενέργεια εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου «Από Καρδιάς», το οποίο συνάδει με την ευρύτερη φιλοσοφία του Κολλεγίου στοχεύοντας στην έμπρακτη και πολλαπλή υποστήριξη της κοινωνίας μέσα από σειρά δράσεων.

800 έως 1.000 παιδιά κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται με συγγενείς καρδιοπάθειες

Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια εκ των οποίων το 1/3, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το «Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους» αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των νοσηλίων για τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια. Μέσα σε αυτά τα τρία περίπου χρόνια παρουσίας του φορέα «Καρδιές για Όλους» στη χώρα μας, έχουν βοηθηθεί περισσότερα από 120 παιδιά.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός δήλωσε: «Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, πάρα πολλοί είδαν τις οικονομικές τους δυνατότητες να συρρικνώνονται τραγικά, τόσο πολύ που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για την υγεία τους. Στην ίδια Ελλάδα της κρίσης όμως υπάρχουν και κάποιοι που αισθάνονται έντονα, μία κοινωνική αλλά κυρίως μια ηθική ευθύνη να πέφτει πάνω τους, και που είχαν το θάρρος και την ευγένεια της ψυχής, να αναλάβουν τις ευθύνες αυτές και να συμπορευθούν μαζί μας. Ένα από τα πιο φωτεινά παραδείγματα των ανθρώπων αυτών, είναι η κυρία Καλλιόπη Ροδοπούλου. Μια γυναίκα που κρατά με δύναμη το πηδάλιο του επιτυχημένου Εκπαιδευτικού Ομίλου «Μητροπολιτικό - ΑΚΜΗ» και που βλέπει με τρυφερότητα όσους υποφέρουν. Εκ μέρους όλων των συνεργατών μου, που προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο και τις γνώσεις τους, αλλά κυρίως εκ μέρους των άρρωστων παιδιών, θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Ροδοπούλου για τη στήριξη της και για την ευγενική της δωρεά στο φορέα».

Εμφανώς συγκινημένη, η κα Καλλιόπη Ροδοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για όλους εμάς στον Εκπαιδευτικό μας Οργανισμό. Εκεί που η ανθρωπιά συναντά την επιστήμη, εκεί που το ενδιαφέρον και η αγάπη σώζουν ζωές, εκεί «συναντήσαμε» τον κορυφαίο καρδιοχειρουργό, Αυξέντιο Καλαγκό και την ομάδα του. Παρακολουθούμε με θαυμασμό τα τελευταία χρόνια το διεθνές ανθρωπιστικό του έργο, ένα φωτεινό παράδειγμα γιατρού οι προσπάθειες του οποίου έρχονται να προσδώσουν στην έννοια της ανθρωπιάς μία οικουμενική διάσταση. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα σε ό,τι αφορά τις συγγενείς καρδιοπάθειες στην Ελλάδα. Έτσι πήραμε την απόφαση να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι. Τους τελευταίους μήνες κάναμε τα πρώτο βήμα με στοχευμένες ενέργειες για τη διάχυση του μηνύματος και του έργου που επιτελεί ο φορέας. Και με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις προσπάθειες του φορέα».

Διπλή βράβευση στα Αριστεία Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ΣΔΕ & στις «Νησίδες Ποιότητας 2019»

Ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, επιλέχθηκε από την 8η διοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας να βραβευθεί με το Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς, μία τιμητική διάκριση και αναγνώριση για το ανθρωπιστικό του έργο σε αναπτυσσόμενες χώρες όλου του κόσμου καθώς και για την ίδρυση των ανθρωπιστικών φορέων "Coeurs pour Tous" & "Coeurs pour Tous Hellas". Το βραβείο παρέλαβε η Αντιπρόεδρος του "Coeurs pour Tous Hellas", κ. Καλλιόπη Ροδοπούλου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΔΕ κ. Γρηγόρη Αντωνιάδη. Παράλληλα επιδόθηκε δωρεά ύψους 2.500 Ευρώ στον φορέα για την ενίσχυση του σκοπού του.

Μια ημέρα νωρίτερα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η βράβευση εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων, μεταξύ αυτών και του φορέα «Καρδιές για Όλους», που η Ελλανόδικη Επιτροπή των Νησίδων Ποιότητας επέλεξε να τιμήσει για 10η φορά. Η τελετή απονομής διοργανώθηκε από την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία» και το βραβείο επέδωσε στον Ιδρυτή του «Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους», κ. Αυξέντιο Καλαγκό, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.