Skip to main content

To νέο Kuga με ήπια, Plug-In και πλήρη υβριδική τεχνολογία

Το Kuga είναι το καλύτερο σε πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη και το No. 3 μοντέλο της μάρκας στην περιοχή, μετά τα Fiesta και Focus.

Του Νίκου Χριστόπουλου

Η Ford αποκάλυψε σήμερα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κομψή σε αισθητική νέα οικογένεια Kuga, που διαθέτει premium αναλογίες που βελτιώνουν τα επίπεδα ευρυχωρίας και άνεσης.

Το πιο “ηλεκτροκίνητο“ μοντέλο στην ιστορία της Ford, το προηγμένο Kuga Titanium, το σπορ Kuga ST‑Line και το πολυτελές Kuga Vignale θα διατίθενται με μία προηγμένη γκάμα υβριδικών κινητήριων συνόλων που έρχονται να εξασφαλίσουν ασυναγώνιστες τιμές κατανάλωσης στην κατηγορία των SUV μοντέλων.

Η σειρά περιλαμβάνει τις εκδόσεις Kuga Plug-In Hybrid, Kuga EcoBlue Hybrid (ήπιο υβριδικό) and Kuga Hybrid (πλήρες υβριδικό), σε συνδυασμό με τους κινητήρες της Ford, 2.0L EcoBlue diesel, 1.5L EcoBlue diesel και 1.5L EcoBoost βενζίνης, και ευφυές, νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων.

Το Kuga είναι το καλύτερο σε πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη και το No. 3 μοντέλο της μάρκας στην περιοχή, μετά τα Fiesta και Focus. Το 2018, πουλήθηκαν 153.800 Kuga, συμβάλλοντας το 2018 στη συνολική αύξηση των πωλήσεων των SUV μοντέλων της Ford σε ποσοστό πάνω από 19%.

Το νέο Kuga προσφέρει ακόμα περισσότερα πρακτικά χαρακτηριστικά άνεσης, καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού και συνδεσιμότητας. Ανάμεσα στις προηγμένες τεχνολογίας είναι το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, η ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου και το σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford, που υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8”.



To premium B&O Sound System υπόσχεται μία εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας, ενώ για πρώτη φορά υιοθετείται ένας φιλικός στο χρήστη και ευανάγνωστος πίνακας οργάνων LCD 12,3’’ που ξεχωρίζει για την πιστή αποτύπωση των χρωμάτων του.

Νέες τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και στον αυτοκινητόδρομο με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ο προληπτικός φωτισμός στροφών και ο φωτισμός που βασίζεται στην οδική σήμανση διευκολύνουν την οδήγηση στο σκοτάδι. Η τεχνολογία Head-up display βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο, ενώ το Active Park Assist 2 επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης, πιέζοντας ένα διακόπτη.

«Το νέο Kuga είναι το καλύτερο παράδειγμα της ανθρωποκεντρικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Ford. Το μοντέλο εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία με πελάτες SUV αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να προσφέρει ξεχωριστό στυλ, απαράμιλλες επιλογές κινητήρων, premium άνεση και προηγμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής,  μέσα και έξω από το αυτοκίνητο» δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης.

Το νέο Kuga είναι η τρίτη γενιά του μεσαίου SUV της Ford για τους Ευρωπαίους πελάτες που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008. Από τότε, η Ford έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο Kuga στην Ευρώπη.

Σε συνεργασία με το GOnews.gr