Skip to main content

Το νοσοκομείο Ιπποκράτειο αναπτύσσει Πνευμολογικό Τμήμα, το πρώτο στην 4η ΥΠΕ

Θα συμβάλλει στην υποστήριξη ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και πνευμονοπαθειών

Την έναρξη διαδικασιών για την ανάπτυξη Πνευμονολογικού Τμήματος ανακοίνωσε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», «με γνώμονα την κάλυψη της ανάγκης των συμπολιτών μας για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών πρόληψης, διάγνωσης, αντιμετώπισης, θεραπείας και αποκατάστασης των παθήσεων-νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος».

Το Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» θα αποτελέσει το πρώτο νοσοκομείο του ΕΣΥ της 4ης ΥΠΕ, εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα λειτουργεί εξειδικευμένο Πνευμονολογικό Τμήμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην υποστήριξη ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και πνευμονοπαθειών.

«Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου, με σεβασμό στις ανάγκες και ειλικρινή διάθεση προσφοράς, δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος. Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας Υγείας, τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και της ΕΝΘΕ - Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος για τη συνεργασία και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.