Skip to main content

Το ΝΒΑ εξετάζει τη μετάθεση του ντραφτ για τον Σεπτέμβριο

Ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και το συμβούλιο των κυβερνητών συζήτησαν το ενδεχόμενο να ξεκινήσει με καθυστέρηση η νέα σεζόν του «μαγικού κόσμου».

Mε το καλεντάρι του ΝΒΑ να είναι αυτή τη στιγμή ρευστό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πληθαίνουν τα σενάρια για μετάθεση του φετινού ντραφτ.

Ο «μαγικός κόσμος» εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταθέσει για τον Σεπτέμβριο το ντραφτ, το οποίο αν τελικά επιλεγεί θα συμπαρασύρει και την ημερομηνία έναρξης της Free Agency για την 1η Οκτωβρίου, αντί στις 30 Ιουνίου που είναι προγραμματισμένη.

Με τη Euroleague να έχει ανακοινώσει από την περασμένη Δευτέρα πως το εναρκτήριο τζάμπολ της επόμενης σεζόν θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου, με τη μετάθεση της free agency θα προκύψει θέμα για τις ομάδες του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ως προς την απόκτηση Αμερικανών παικτών υψηλού επιπέδου, αφού θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους νωρίτερα για να είναι έτοιμοι στη γραμμή εκκίνησης της διοργάνωσης.   

Την 1η Μαΐου το ΝΒΑ επισήμως ανέβαλε το φετινό ντραφτ, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον διάσημο ρεπόρτερ του ΝΒΑ, Άντριαν Βονιαρόφσκι ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ, και το συμβούλιο των κυβερνητών, συζήτησαν ακόμη και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει με καθυστέρηση η νέα σεζόν (2020-21) στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2021.

Μία απόφαση που θα επηρεαστεί από το αν τελικά θα συνεχιστεί η σεζόν 2019/20 του ΝΒΑ, με τις συζητήσεις της Λίγκας με τη «Walt Disney Company» να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για διεξαγωγή των εναπομεινάντων αγώνων στο Ορλάντο και στο «Wide World of Sports Complex» στα τέλη Ιουλίου.