Skip to main content

Το οφφίκιο του Άρχοντα Δικαιοφύλακος στον πρόεδρο της ΦΑΑΘ από τον Πατριάρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε τον πρόεδρος της ΦΑΑΘ, Λεωνίδα Παπαδόπουλο σε Άρχοντα Δικαιοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Το οφφίκιον του Άρχοντα Δικαιοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας απένειμε στις 2 Ιανουαρίου η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον πρόεδρον της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα, η χειροθεσία έγινε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 στην Ιεράν Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονήν των Βλατάδων υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου εκπροσωπούντος την ΑΘΠ τον Οικουμενικόν Πατριάρχην.

Στη χειροθεσία παρέστησαν ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης, Άρχοντες του Θρόνου, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Αδελφότητος, εκπρόσωποι Φορέων της πόλεως και εκκλησίασμα.

Ο πρόεδρος, στον ευχαριστήριον λόγον του, σημείωσε ότι η απονεμηθείσα αυτόν ευλογητική τιμή αντανακλά στην Φιλόπτωχον Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης την οποία εκπροσωπεί.