Skip to main content

Με βραδιά γνωριμίας στην Έπαυλη Μαρόκκο ανοίγει το Open House

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων δράσεων πέραν του βασικού σαββατοκύριακου - Ποιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος

Το OPEN HOUSE επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για 8η χρονιά με δωρεάν ξεναγήσεις σε περίπου 100 κτήρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων δράσεων πέραν του βασικού σαββατοκύριακου: ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, διαδρομές, διαγωνισμούς, εκθέσεις και μια σειρά από πάρτυ.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του ΟΗΤ 2019 επιστρέφουν το MADE in Thessaloniki, με ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, το OPEN WALK, με διαδρομές στην πόλη, το OPEN SCHOOL, που ξεναγεί εκπαιδευτικά γκρουπ σε ορισμένα από τα κτήρια και χώρους παραγωγής του προγράμματος και το OPEN BIKE, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στα κτήρια ακολουθώντας ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTO και PHOTO MADE στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα.

Ακόμα, μια επετειακή έκθεση φωτογραφίας, OPEN PHOTO EXHIBITION με συμμετοχές από τους διαγωνισμούς που έχουν τρέξει τα προηγούμενα χρόνια στο instagram θα λειτουργήσει στο MEDITERRANEAN COSMOS.

Φέτος, η σεζόν του OHT 2019 ανοίγει με το «TO KNOW US BETTER» event, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου μετά τις 20.00, στο backyard της Έπαυλης Μαρόκκου, όπου το κοινό και οι υποψήφιοι εθελοντές θα δώσουν τις δικές τους προτάσεις για το φετινό πρόγραμμα του ΟΗΤ 2019. Το MEDITERRANEAN COSMOS, μέγας χορηγός του ΟΗΤ 2019 , επιβραβεύοντας τις νέες ιδέες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα της τοπικής κοινωνίας, θα  προσφέρει μία δωροεπιταγή αξίας € 100 στην καλύτερη πρόταση που θα αναρτηθεί στο black board που θα είναι στημένο στον χώρο.

Άλλα δυο event, ανοιχτά στο ευρύ κοινό, θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα των δράσεων. Στο «LET’S OPEN – VOLUNTEERS PARTY» οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, ενώ το καθιερωμένο TIME TO CLOSE PARTY το βράδυ της Κυριακής 24/11 θα σημάνει την λήξη αυτής της μεγάλης αρχιτεκτονικής γιορτής.

Το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις δράσεις, στο info point που θα λειτουργήσει στο MEDITERRANEAN COSMOS και στο OPEN BOX, Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, από όπου θα μπορεί και να προμηθεύεται το έντυπο πρόγραμμα και αναμνηστικά της εκδήλωσης (Οι ώρες και ημέρες που θα λειτουργούν τα ενημερωτικά περίπτερα θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο)

Οι αιτήσεις εθελοντών συνεχίζονται μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στο παρακάτω λινκ: http://www.openhousethessaloniki.gr/volunteers/application/

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗT 2019 θα βρείτε εδώ: http://www.openhousethessaloniki.gr/events/

Facebook: Open House Thessaloniki
Twitter: @openhousethess
Instagram: οpenhousethessaloniki