Skip to main content

Το ΠΑΜΑΚ το 1ο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Με την πρωτοβουλία αυτή το Πανεπιστήμιο θέλει να συμβάλλει δυναμικά στη διαμόρφωση συνθηκών και πλαισίων εφαρμογής της ισότητας και των ίσων ευκαιριών

Με την πεποίθηση ότι η αξία κάθε ατόμου επιτυγχάνεται και μέσα από την διαφορετικότητά του είτε αυτή αφορά σε εξωτερικά χαρακτηριστικά, σε στοιχεία προσωπικότητας, σε πεποιθήσεις, επιδιώξεις ή στάσεις ζωής, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπέγραψε χθες, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Με την πρωτοβουλία αυτή θέλει να συμβάλλει δυναμικά μέσα από δράσεις και ενημερώσεις στη διαμόρφωση συνθηκών και πλαισίων εφαρμογής της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της δημιουργικής ένταξης της διαφορετικότητας των ατόμων, σε όλο το εύρος της πανεπιστημιακής λειτουργίας.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου τη Χάρτα υπέγραψε ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, ενώ εκ μέρους του Κύτταρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), φορέα εκπροσώπησης της χάρτας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρός του, Σταύρος Μηλιώνης.

Όπως επισήμανε η σύμβουλος Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης, Σοφία Παναγιωτίδου, «για το Γραφείο Διασύνδεσης από το οποίο ξεκίνησε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική η υπογραφή της Χάρτας, καθώς η διαφορετικότητα αποτελεί σημαντική αξία και παράγοντας έλξης εργοδότη για τους φοιτητές και αποφοίτους μας. Ακόμη οι εταιρίες που επιδιώκουν συνεργασίες με το πανεπιστήμιο προβάλλουν τη διαφορετικότητα ως στοιχείο της κουλτούρας τους και επιλέγουν εργαζόμενους που διαθέτουν δεξιότητες ενσυναίσθησης και διαχείρισης - αποδοχής της διαφορετικότητας».

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΚΕΑΝ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σχεδιάζει να υλοποιήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος ενημερωτικές εκδηλώσεις φοιτητών και αποφοίτων, εκπαιδεύσεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού σε θέματα διαχείρισης της διαφορετικότητας και να δημιουργήσει τον θεσμό «Diversity Ambassadors» εντός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα μέλη του οποίου, υπό το συντονισμό του Γραφείου Διασύνδεσης θα υλοποιούν ενημερώσεις και θα συμμετέχουν σε δράσεις συναφούς θεματολογίας, με στόχο να «αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα» και να την αναδείξουμε ως πλεονέκτημά ποιότητας ζωής και κοινωνικής συνειδητότητας και προσφοράς», συμπλήρωσε η κ. Παναγιωτίδου.