Skip to main content

Το πρώτο αλάτι στην Κεντρική Μακεδονία έπεσε στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Σερρών

Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προληπτικά έπεσαν οι πρώτες ποσότητες αλατιού για φέτος στην Κεντρική Μακεδονία. Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία.

Σε απόλυτη ετοιμότητα για τη χειμερινή περίοδο είναι η Πολιτική Προστασία στην Κεντρική Μακεδονία, που ήδη έχει ρίξει τις πρώτες ποσότητες αλατιού στην περιοχή των Σερρών για φέτος.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, η προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας για τη χειμερινή περίοδο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και μάλιστα, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, έγιναν οι πρώτες λήψεις αλατιού στον δρόμο από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες για προληπτικούς λόγους.

Ο κ. Στεργιάδης σημείωσε ότι σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφεται επάρκεια αλατιού, ενώ σε ετοιμότητα είναι και τα μηχανήματα αποχιονισμού. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος ο καιρός στην περιοχή το επόμενο διάστημα θα είναι καλός, ενώ για τα Χριστούγεννα ακόμη δεν υπάρχουν ασφαλείς προβλέψεις.

Όσον αφορά στις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα το προηγούμενο διάστημα, από το μικρό κύμα κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου δεν υπήρξαν προβλήματα, ενώ από τη βροχόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας στον δήμο Προποντίδας Χαλκιδικής δημιουργήθηκαν ζητήματα, τα οποία οδήγησαν αφενός στην αίτηση της Περιφέρειας προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ ήδη γίνονται καθαρισμοί ρεμάτων και άλλες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη στην περιοχή του Λαγκαδά ολοκληρώθηκαν οι αποκαταστάσεις σε δρόμους και ρέματα, όπως και στο δήμο Θέρμης, στο κεντρικό ρέμα του Ανθεμούντα, στο Πλαγιάρι, τον Τρίλοφο, την Καρδία και το Ρύσιο. Το έργο της γέφυρας που πρόκειται να γίνει στον Τρίλοφο θα γίνει από τον δήμο Θέρμης και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο χειμώνα.

φωτο αρχείου