Skip to main content

Το πρώτο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με φυσική παρουσία μόνο εμβολιασμένων

Με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού -και συνεχή self test- η φυσική παρουσία στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδoς

Με περισσότερους από 100 ομιλητές στο πρόγραμμά του ανοίγει τις εργασίες του αύριο Πέμπτη 27 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο MET Hotel, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδoς. Όλοι οι συμμετέχοντες με φυσική παρουσία θα επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη σε συνεδριακού χαρακτήρα εκδήλωση. Μάλιστα, για την ασφάλεια όλων η ΕΝΘΕ θα διενεργεί καθημερινά self-test πριν την είσοδο των δια ζώσης συμμετεχόντων στους συνεδριακούς χώρους.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δηλαδή φυσική παρουσία περιορισμένου και προκαθορισμένου αριθμού συνέδρων στον χώρο του συνεδρίου και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) για τους υπόλοιπους εγγεγραμμένους συνέδρους.

«Ειδικά τη δύσκολη αυτή χρονιά που διανύουμε θα παρουσιαστούν περισσότερο θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, κυρίως την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών του στους πνεύμονες, κάτι που ενδιαφέρει όλους, ιδίως τους νεότερους επιστήμονες αλλά και τους νοσηλευτές και τα παραϊατρικά επαγγέλματα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, επισημαίνετια στην ενημέρωση, το συνέδριο θα αναφέρεται στην πνευμονική εμβολή και την πνευμονική υπέρταση, την επεμβατική πνευμονολογία και την αντιμετώπιση κακοήθων όγκων του πνεύμονα, τις αποφρακτικές και τις διάμεσες πνευμονοπάθειες, την αναπνευστική φυσιολογία, την αναπνοή στον ύπνο και την διακοπή του καπνίσματος, την φυματίωση, την κυστική ίνωση, τις αναπνευστικές λοιμώξεις και πλήθος άλλων συναφών θεμάτων, που θα αναπτυχθούν από εξειδικευμένους Έλληνες αλλά και ξένους ιατρούς, που έχουν ασχοληθεί με τα αντίστοιχα αντικείμενα.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά σεμινάρια (Hands on seminars), στρογγυλές και δορυφορικές τράπεζες, διαλέξεις και από παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων υπό τη μορφή ανακοινώσεων.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ: https://hcds.gr/4o-panellinio-pneymonologiko-synedrio-nosimaton-thorakos-21/