Skip to main content

Πότε θα δούμε πραγματική βελτίωση της κατάστασης με τον ΟΑΣΘ

Ο ορίζοντας για ουσιαστική βελτίωση στον ΟΑΣΘ, τα καλά δείγματα γραφής της Εγνατία Οδός, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το τραπέζι της Νοτοπούλου

-Μια τίμια και ειλικρινή εξήγηση δίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, για τη βελτίωση των συνθηκών στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τόσκας δεν διστάζει να επισημάνει ότι ουσιαστική βελτίωση θα έχουμε τον επόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Είναι ο μόνος που δεν πουλάει εδώ και αρκετά χρόνια φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν κι εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση να κυκλοφορούν 250 λεωφορεία στους δρόμους τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θα απαιτηθεί χρόνος για να διορθωθούν. Καλά που υπάρχει και κάποιος να το πει δημοσίως, για να μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες.

-Καλά δείγματα γραφής όμως έχουμε κι από τη νέα διοίκηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Δυο μείζονες εκκρεμότητες, του... καταραμένου ενός χιλιομέτρου μεταξύ Μουδανιών και Ποτίδαιας και του τμήματος Θέρμης – Γαλάτιστας, επιτέλους προκηρύχθηκαν. Αν συνυπολογίσουμε και τη συνέπεια ως προς τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης της δυτικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, πρώτο δείγμα απολύτως θετικό για τον πρόεδρο της εταιρίας, Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κώστα Κουτσούκο.

-Προφανώς και διαφωνούν σε πολλά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όμως ένα σημείο σύγκλισης στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον είναι το μουσείο Ολοκαυτώματος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η υλοποίηση του project αποτέλεσε «σημαία», μαζί με την προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Μπουτάρη. Τίποτα δεν άλλαξε όμως ούτε με την αλλαγή δημάρχου, καθώς και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προωθεί το έργο, ούτε με την αλλαγή κυβέρνησης, αφού και η ΝΔ το έχει προκρίνει. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, μάλιστα μετά τη συνάντησή του, το Σάββατο, με τον πρόεδρο του Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Νταβίντ Σαλτιέλ, σε ανάρτησή του τόνισε: «Είναι πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, να προχωρήσουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθούν τα διαδικαστικά ζητήματα που απομένουν για να ξεκινήσει η κατασκευή του. Θα αποτελέσει για την πόλη της Θεσσαλονίκης ένα νέο σημαντικό τοπόσημο που θα προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο!». Μπορούμε και να συμφωνούμε...

-Τραπέζι στα μέλη της δημοτικής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» έκανε η επικεφαλής, Κατερίνα Νοτοπούλου, παρουσία μάλιστα των περισσότερων εκλεγμένων και μη συνοδοιπόρων της. Το τραπέζι έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, που είναι και κατάλληλη περίοδος σύσφιξης των σχέσεων και σχεδιασμού της τακτικής και του προγραμματισμού της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο και την πόλη για το 2020.