Skip to main content

Το Spermogene στην 85η ΔΕΘ - Όλες οι απαντήσεις για την ανδρική γονιμότητα

Το ελληνικό ερευνητικό πρόγραμμα Spermogene στοχεύει στον προσδιορισμό του γενετικού προφίλ της ανδρικής υπογονιμότητας στην κάθε της έκφραση.

Το ερευνητικό πρόγραμμα Spermogene για τη διερεύνηση της ανδρικής γονιμότητας, που υλοποιείται από το 2018 σε συνεργασία του Embryolab, Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και του ΒΙΟΖ, Εργαστήριο Γενετικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σας περιμένει στην 85η ΔΕΘ, στο περίπτερο 14, από τις 11 ως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Το Spermogene θα φιλοξενηθεί στο stand του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας του Spermogene θα βρίσκονται στον χώρο, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα που ήδη έχει αποδώσει το πρόγραμμα.

Το ελληνικό ερευνητικό πρόγραμμα Spermogene στοχεύει στον προσδιορισμό του γενετικού προφίλ της ανδρικής υπογονιμότητας στην κάθε της έκφραση, και στην συνέχεια στην ανάπτυξη ενός πολύτιμου διαγνωστικού εργαλείου με το οποίο θα μπορεί αξιόπιστα να γίνεται η εκτίμηση της ανδρικής γονιμότητας με μια απλή λήψη αίματος από τον εξεταζόμενο άνδρα. Το τεστ θα μπορεί να κατατάσσει τον κάθε έναν σε μια κατηγορία σπέρματος, γονιμού ή υπογόνιμου, σύμφωνα με το γενετικό του προφίλ.

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα θα συνδράμουν στην καλύτερη κατανόηση της γενετικής βάσης της ανδρικής υπογονιμότητας και θα συνδράμουν στην ανάπτυξη μεθόδων διάγνωσης και τρόπων θεραπείας της.

Οι πρωτοπόροι επιστήμονες του Spermogene απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους άνδρες και ζητούν την εθελοντική τους συμμετοχή στο πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά στη διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας που υλοποιείται στην Ελλάδα, από τη Mονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab σε συνεργασία με το ΒΙΟΖ - Εργαστήριο Γενετικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια για την κατασκευή του διαγνωστικού τεστ, αλλά και σε επίπεδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η νέα βάση δεδομένων που θα είναι ειδικά κατασκευασμένη για τον ελληνικό πληθυσμό, θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση των κληρονομούμενων μεταλλάξεων και επομένως στον ακριβέστερο προσδιορισμό της πιθανότητας οι απόγονοι να φέρουν τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις.

«Όλοι εμείς οι επιστήμονες του Spermogene ονειρευόμαστε ένα μέλλον όπου η ανδρική υπογονιμότητα θα θεραπεύεται και η δυνατότητα για τον κάθε άνδρα να αποκτήσει το παιδί του, θα είναι δεδομένη! Σε περιμένουμε στο περίπτερο 14 στη ΔΕΘ! Μάθε που και πως θα γίνεις SpermogeneR! Ενημερώσου και βοήθησε!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.