Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Έκανε εξετάσεις Covid στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν περίμενε τα αποτελέσματα και ξεκίνησε το ταξίδι της. Όλες οι νέες λεπτομέρειες.

Θρίλερ με την ιχνηλάτηση των ατόμων που βρέθηκαν κοντά στην 24χρονη Θεσσαλονικιά, η οποία αν και γνώριζε πως ήταν θετική στον κορωνοϊό αποφάσισε να ταξιδέψει με τρένο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και με πλοίο από τον Πειραιά στην Σαντορίνη για τις διακοπές της.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Θήρας Βασίλης Μαλαματένιος η νεαρή κοπέλα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τα νεφρά της, ενώ καλείται μέρα παρά μέρα να κάνει αιμοκάθαρση.

«Εμείς καλέσαμε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γιατί την περιμέναμε να έρθει στο νοσοκομείο Σαντορίνης για αιμοκάθαρση σήμερα το μεσημέρι. Μας είχε κάνει αίτηση πριν από δέκα μέρες και της είχαμε ζητήσει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα 24ωρων του τεστ κορωνοϊού για να την δεχτούμε στην μονάδα», αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Και συνεχίζει: «Έχει νεφρολογικά θέματα και κάνει αιμοκάθαρση μέρα παρά μέρα. Όλοι οι τουρίστες και όσοι είναι εκτός νησιού μπορούν κανονικά να κάνουν στο νοσοκομείο μας αιμοκάθαρση για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν. Μας κάνουν αίτηση με email για να δουν αν έχουμε διαθεσιμότητα προκειμένου να τους δεχτούμε. Μας είχε δηλώσει τις ημερομηνίες που θα βρίσκεται στο νησί και τις μέρες που θα χρειαστεί να κάνει την αιμοκάθαρση της. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ζητήσαμε τεστ covid 19 αρνητικό για να μπορέσουμε να την δεχτούμε».

Η 24χρονη πραγματοποίησε κανονικά το τεστ στη Θεσσαλονίκη και στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο το οποίο επισκέπτεται έτσι και αλλιώς για τις αιμοκαθάρσεις ωστόσο δεν περίμενε τα αποτελέσματα και ξεκίνησε κανονικά το ταξίδι της.

«Το τεστ το έκανε κανονικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου πηγαίνει και κάνει τις αιμοκαθάρσεις της. Βγήκε θετικό και όπως μάθαμε την ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ κατά την διάρκεια του ταξιδιού της στην Αθήνα. Ενημερώθηκε την Τετάρτη. Εμείς μιλήσαμε με το Ιπποκράτειο μάθαμε το αποτέλεσμα του τεστ που είχε κάνει και την ενημερώσαμε στο κινητό της. Συγκεκριμένα την κάλεσε την Πέμπτη ο γιατρός του τμήματος, προκειμένου να της πει πως δεν θα μπορέσουμε να την δεχτούμε. Τότε εκείνη τον ενημέρωσε πως είναι στο καράβι με προορισμό την Σαντορίνη και πως είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχτούμε».

Αμέσως στο νοσοκομείο Σαντορίνης σήμανε συναγερμός ώστε να αποφευχθεί η επίσκεψη στο νησί.

Πηγή: newsit.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ