Skip to main content

Άρχισε η... προθέρμανση για τις γαλάζιες λίστες στη Θεσσαλονίκη

Τα παράπονα για την έλλειψη προβολής του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλονίκη, οι πρώτες ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια και η ενημέρωση του Χρυσοχοΐδη

-Τα προβλήματα ασφάλειας σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με πρωτοβουλία των Νομαρχιακών Επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τη Γραμματεία Οργανωτικού, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε για τις ελλείψεις, τα κενά αστυνόμευσης και το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο ανά περιοχή. Στην γόνιμη τηλεδιάσκεψη για ένα θέμα που καίει τους πολίτες και την καθημερινότητά τους συμμετείχαν πέραν των προέδρων των Νομαρχιακών (ΔΕΕΠ) ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου και ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης.

-Ο τοπικός κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διαρκή κινητοποίηση και επικοινωνεί το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους βουλευτές και κατά τόπους στελέχη. Ο κεντρικός τοπικός κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, δηλαδή η Διοικούσα Επιτροπή του νομού; Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από προβολή του έργου της και ενημέρωση των Θεσσαλονικιών; Τα ερωτήματα δεν είναι δικά μας. Είναι βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στο νομό. Μια εσωτερική προσπάθεια σε κλειστό ακροατήριο έγινε τελευταία με την παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Στον κόσμο όμως; Όσο για το ΚΙΝΑΛ πρέπει πρώτα να οργανωθεί ο μηχανισμός για να επικοινωνηθούν και οι θέσεις του κόμματος στην κοινωνία του νομού...

-Με τα εθνικά θέματα να είναι στο προσκήνιο, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, δεν προλαβαίνει τα τηλεοπτικά πάνελ στα οποία είναι προσκεκλημένος. Το ίδιο συμβαίνει και με τη συνάδελφό του, Κατερίνα Νοτοπούλου, για τα ζητήματα τουρισμού. Επαρκή πρόσβαση στη μικρή οθόνη έχουν και οι κ.κ. Χρήστος Γιαννούλης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, με διευρυμένη ατζέντα θεμάτων. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να το ψάξουν περισσότερο.

-Οι θιασώτες των πρόωρων εκλογών ήδη εξυφαίνουν σενάρια για τα ψηφοδέλτια και ήδη η ονοματολογία παίρνει και δίνει. Όχι για εκλογές με λίστα, αλλά για τις πρώτες χωρίς λίστα. Εκεί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους πολλά στελέχη που δεν συμμετείχαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με κάποια σενάρια, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης θα έχει αλλαγές σε ποσοστό άνω του 30%, ενώ εκείνο της Β' θα ανανεωθεί με νέα πρόσωπα σε ποσοστό 50% και βάλε. Το σίγουρο είναι πως για τις γαλάζιες λίστες δεν θα ψάχνουν υποψήφιους να τις συμπληρώσουν, αντίθετα θα χρειαστεί να πικραθούν πολλοί. Το ενδιαφέρον είναι από τώρα τεράστιο.