Skip to main content

Το τρίπτυχο περιφέρεια - αθλητισμός - περιβάλλον στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3

Με φρέσκες παραγωγές, αλλά και με παλιές αγαπημένες που επιστρέφουν, εκκινεί η νέα χρονιά για το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Στο τρίπτυχο περιφέρεια - αθλητισμός - περιβάλλον βασίζεται το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 για τη σεζόν 2021-2022, η οποία εστιάζει την ενημερωτική της λειτουργία στη σύμπραξη των τριών αυτών βασικών πυλώνων της κρατικής τηλεόρασης.

Με φρέσκες παραγωγές, αλλά και με παλιές αγαπημένες που επιστρέφουν, εκκινεί η νέα χρονιά για το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 για την καινούργια τηλεοπτική σεζόν παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης Φίλιος Στάγκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη.

Με το μήνυμα «Πρόγραμμα 2021-2022, κάθε μέρα το καλύτερό μας», ο κ. Στάγκος είπε πως η ΕΡΤ3 κρατά «το πλούσιο πρόγραμμα με τις παλιές, καλές δοκιμασμένες συνταγές και προσθέτει δυο σημαντικά νέα πράγματα. Η ΕΡΤ3 εξέπεμψε σε HD ενώ ενσωματώνει τη μερίδα του λέοντος των αθλητικών γεγονότων που έχει αναλάβει η ΕΡΤ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 θα περιλαμβάνονται αρκετά αθλητικά ντοκιμαντέρ, νέες εκπομπές για το περιβάλλον, όπως το «Agro Week», μία νέα παραγωγή εβδομαδιαία, η εκμπομπή με τον τίτλο «Συνάνθρωποι» με τον Γιάννη Δάρα καθώς και μία νέα εκπομπή για τους σιδηροδρόμους «Ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων». Παράλληλα, επιστρέφει η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό», με τον Κωστή Ζαφειράκη.

Παράλληλα, η εκπομπή «Ο3» συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να βρίσκεται στο πρόγραμμα του καναλιού και να ασχολείται με θέματα βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και κλιματικής κρίσης.

Στα άμεσα πλάνα της ΕΡΤ3 είναι να ξεκινήσει μέσα στο 2021 μια εκπομπή με ανταποκριτές της στα Βαλκάνια με σκοπό τη σύνδεση των πολιτισμών.

Μια από τις σημαντικότερες παραγωγές της ΕΡΤ3 είναι η «Γενιά των 17». Πρόκειται για μια σειρά 17 ντοκιμαντέρ, το καθένα από τα οποία ασχολείται με έναν από τους 17 στόχους που έθεσε ο ΟΗΕ για το 2030.



«Στόχος είναι να εκλαϊκεύσουμε τους 17 αυτούς. Ένας νέος από 15-22, η επονομαζόμενη γενιά των 17 αναφέρει τις ανησυχίες αλλά και αυτό που θεωρεί εκείνος ή εκείνη καίριο πρόβλημα», ανέφερε ο γενικός διευθυντής. Ο Δημήτρης Φατούρος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΟΗΕ για Ελλάδα και Κύπρο, απηύθυνε, μάλιστα, μήνυμα στήριξης της νέας παραγωγής της ΕΡΤ3.

Όλες οι παραγωγές αλλά και το μισθωμένο πρόγραμμα βρίσκονται στην πλατφόρμα του Εrtflix για 2 είτε 3 μήνες μετά την κάθε προβολή.

«Στην ΕΡΤ3 εργάζονται 320 άτομα. Τα 2/3 εργάζονται για την ενημέρωση στην τηλεόραση. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για να καλύπτουμε με επάρκεια και ταχύτητα τα νέα στην περιφέρεια», συμπλήρωσε ο κ. Στάγκος και, κλείνοντας την παρουσίαση, ζήτησε χαρακτηριστικά «να μας κρίνετε σκληρά καθώς έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά».