Skip to main content

Το Βέλγιο αποφάσισε την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα

Οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο δίνουν το «πράσινο φως» για την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών

Το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που αφορά στον Ιωάννη Λαγό «κηρύχθηκε εκτελέσιμο», όπως αποφάσισε το προδικαστικό τμήμα του φλαμανδόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνει ότι υπάρχει δικαίωμα προσφυγής μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ επισημαίνει ότι «για προφανείς λόγους ασφαλείας η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Στην σχετική ανακοίνωση, η Αναπληρωτής Εισαγγελέας, Σάρα Ντουράντ ανέφερε: «Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Ι.Λ.: το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο. Η διορία για πιθανή προσφυγή λήγει έως τη Δευτέρα. Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Το ένταλμα σε βάρος του Γιάννη Λαγού είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή, ενώ είχε κοινοποιηθεί στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.