Skip to main content

Τολμήστε να περάσετε τον εαυτό σας από το μικροσκόπιο και... αυτοαξιολογηθείτε!

Ποια είναι τα πέντε κομβικά βήματα της αυτοαξιολόγησης για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να ξεπεράσουμε την ιδιοτελή μεροληψία.

Φανταστείτε ότι βιώνετε την παρακάτω κατάσταση:

Έχετε μόλις προσληφθεί σε μία δουλειά ως project manager και το συμβόλαιο που υπογράφετε αναφέρει ότι οι πρώτοι έξι μήνες εργασίας είναι δοκιμαστικοί. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα πληρώνεστε κανονικά, με βάση το ό,τι συμφωνήθηκε, θα δουλεύτε 8ωρο και θα σας ανατίθενται tasks σύμφωνα με τη περιγραφή της θέσης για την οποία είχατε αιτηθεί και την πήρατε. Σας έχουν ενημερώσει ότι δεν έχετε όλα τα προσόντα για τη θέση, όμως θεωρούν ότι θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε και με την καθοδήγηση του programme manager ο οποίος κατά τη διάρκεια των 6 μηνών σας δίνει διάφορα tasks, τεστάροντας τις σκληρές ικανότητες αλλά παράλληλα και τις ήπιες. Βλέπετε ότι σχεδόν όλη η δουλειά που του στέλνετε σας επιστρέφεται με πάρα πολλές διορθώσεις και σχόλια για το τι πρέπει να αλλάξετε και είναι εμφανές ότι δεν μπορείτε να αναλάβετε από μόνοι σας ένα task από την αρχή μέχρι το τέλος και να το παραδώσετε άψογο.

Πολλές φορές δε, μετά από 2-3 φορές που του έχετε στείλει κάτι, σας ενημερώνει ότι η τελική έκδοση είναι έτοιμη και έχει σταλεί στους ανθρώπους που έπρεπε και βλέπετε ότι αυτό που είχατε ετοιμάσει έχει αλλαχθεί εντελώς γιατί δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις. Επίσης, σας ενημερώνει ο programme manager αρκετά συχνά, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που κάνετε, ότι τα tasks που υλοποιείτε είναι περισσότερο αρμοδιότητα ενός project assistant και όχι ενός project manager, βάσει και της περιγραφής της θέσης, παρ’ όλα αυτά πληρώνεστε κανονικά ως project manager. Σημειωτέον δε ότι αυτούς τους έξι μήνες ο programme manager κάνει καθημερινές συναντήσεις μαζί σας, σας εξηγεί τι δεν πήγε καλά, σας εκπαιδεύει on the job, σας δίνει έτοιμη δουλειά την οποία μπορείτε να την χρησιμοποιείτε ως παράδειγμα για τα tasks που σας αναθέτει και σας ενθαρρύνει.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.