Skip to main content

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, θα συναντηθεί αύριο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕλλάδαΤζορτζ Τσούνης. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη. 

Ο πρέσβης Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός, γιος μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με καταγωγή από τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας. Μεγαλώνοντας, οι γονείς του του εμφύσησαν τις ελληνικές αρετές της καλοσύνης, της αγάπης και πάνω από όλα, του φιλότιμου. Έμαθε την ελληνική ως πρώτη του γλώσσα. Βαθιά δεμένος με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο πρέσβης Τσούνης ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council - HALC) και μεταξύ άλλων ρόλων, είναι διαχειριστής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative). Πριν από την υποψηφιότητά του, ο πρέσβης Τσούνης ήταν ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Chartwell Hotels, LLC. Διετέλεσε πρόεδρος της Battery Park City Authority.

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα πέρασε την παιδική του ηλικία στο Λονγκ Άϊλαντ, μαζί με τις δύο αδελφές του, Αναστασία και Βίκυ. Μεγαλώνοντας οι αδελφές του έγιναν δασκάλες σε δημόσια σχολεία.

Ο Τζορτζ παρακολουθούσε ευλαβικά το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση ως μαθητής στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής. Δεν έχανε ποτέ τη λειτουργία, στην οποία συμμετείχε και ως παπαδοπαίδι. Η σχέση του κ. Τσούνη με την Εκκλησία ξεκίνησε όταν ήταν παπαδοπαίδι στο Λονγκ Άϊλαντ και κορυφώθηκε όταν τιμήθηκε με τον τίτλο «Άρχοντας του Πατριαρχείου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.