Skip to main content

Τον... χαβά του ο Ερντογάν: Όσοι μας απειλούν με κυρώσεις θα απογοητευτούν

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στην κρίση, ο Τούρκος πρόεδρος πιστεύει ότι γίνεται μαγνήτης για τους επενδυτές και ότι θα ενισχυθεί.

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως όσοι απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις στο τέλος θα απογοητευτούν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα.», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu.

«Χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως και απόπειρες πραξικοπημάτων. Όπως στήνουν πολιτικές παγίδες ή επιβάλλουν κυρώσεις προσπάθησαν και προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία τη χώρας μας. Μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν. Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα.», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Σε όσους  επιθυμούν να κάτσουν να συνομιλήσουν μαζί μας ισότιμα και να κάνουν δίκαιες συμφωνίες  τους ανοίγουμε τις πύλες μας και την ψυχή μας. Απευθύνομαι σε όσους θέλουν να γονατίσουν τη χώρα μας , με απειλές με  εκβιασμούς, με υποκρισία, με διάφορα κόλπα. Θα συνεχίσουμε να σας απογοητεύουμε, με τη βοήθεια του Θεού και με την υποστήριξη του λαού μας, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε τη νίκη μετά από τόσο  αγώνα που κάναμε μέχρι σήμερα.»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, επίσης, σχετικά με την οικονομία της χώρας, ότι η Τουρκία ενισχύεται μέσω των επενδύσεων και γίνεται μαγνήτης για τους επενδυτές.