Skip to main content

Τον γύρο του κόσμου κάνει η επίθεση με βιτριόλι - Στα μεγαλύτερα ΜΜΕ η είδηση

Η Washington Post, η γερμανική DW, το Al Jazeera και ο Guardian φιλοξένησαν την επίθεση με βιτριόλι του 37χρονου ιερέα εναντίον επτά Μητροπολιτών.

Αίσθηση διεθνώς προκάλεσε η επίθεση με βιτριόλι του 37χρονου ιερομόναχου εναντίον επτά Μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη. Η είδηση φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου.

Η Washington Post ξεκινά το ρεπορτάζ της με την απόφαση αποσχηματισμού του 37χρονου, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για κατοχή ναρκωτικών. Ακολουθεί η περιγραφή της επίθεσης: «Όταν τα μέλη του συνοδικού δικαστηρίου τον ενημέρωσαν για την απόφαση τους, σηκώθηκε, έβγαλε 2 μπουκάλια με βιτριόλι και επιτέθηκε εναντίον των Μητροπολιτών».

Η γερμανική DW γράφει ότι ένας ορθόδοξος ιερέας εκτόξευσε οξύ κατά επτά Μητροπολιτών και περιγράφει με λεπτομέρειες το σκηνικό.

Το Al Jazeera αναφέρει ότι επτά υψηλόβαθμα μέλη της ελληνορθόδοξη εκκλησίας και τρεις ακόμα πολίτες τραυματίστηκαν από τοξικό υγρό που εκτόξευσε ιερέας.

Ο βρετανικός Guardian περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό και δίνει πληροφορίες για το παρελθόν του 37χρονου ιερέα.

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε, από αστυνομικούς, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες που συγκροτούσαν το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Ο ιερέας πρόκειται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα γίνει.

Διαβάστε Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με το βιτριόλι στους μητροπολίτες

Ο ίδιος δεν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα καθώς κρίθηκε ότι η κατάστασή του δεν επιτρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του.

Πηγή: Καθημερινή