Skip to main content

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά

Η είδηση του θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά έκανε τον γύρο του κόσμου - Τι σχολίασαν Associated Press, Reuters, ANSA και ABC News

Τον γύρο του κόσμου μέσα από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Associated Press

«Η πρόεδρος του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, Φώφη Γεννηματά, πέθανε μετά την εισαγωγή της νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε νοσοκομείο με μακροχρόνια ασθένεια. Ήταν 56 ετών», σημειώνει το AP.

«Η Γεννηματά ήταν αρχηγός του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) από το 2015, που αργότερα αποτέλεσε μέρος κεντροαριστερής συμμαχίας γνωστής ως Κίνημα Αλλαγής (…) Μετά την τελευταία επιδείνωση της υγείας της η Γεννηματά είχε ανακοινώσει ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της ως επικεφαλής του κόμματος στις εκλογές του Δεκεμβρίου».

Reuters

«Πέθανε τη Δευτέρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Η Γεννηματά, 57 ετών, απεβίωσε μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Η Γεννηματά, μητέρα τριών παιδιών, υπήρξε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Εξελέγη στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ το 2017», αναφέρει το Reuters.

ANSA

«Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η Φωτεινή «Φώφη» Γεννηματά, επικεφαλής του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος Κίνημα Αλλαγής (Kinal)», μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA «Έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και αρκετό καιρό και τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της επιδείνωσης της υγείας της, είχε ανακοινώσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματος».

ABC News

«H πρόεδρος του τρίτου μεγαλύτερου ελληνικού κόμματος, Φώφη Γεννηματά, απεβίωσε ύστερα από μακρά μάχη με ασθένεια», γράφει το «ABC News».