Skip to main content

Μπουρλά: Τον Μάρτιο το εμβόλιο της Pfizer για την παραλλαγή Όμικρον

Ξεκίνησε ήδη η παραγωγή των πρώτων δόσεων, αν και δεν είναι γνωστό πώς θα χρησιμοποιηθεί, δήλωσε ο CEO της εταιρίας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο

Η Pfizer έχει έτοιμο εμβόλιο για την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή «Όμικρον» του κορωνοϊού και αυτό θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο.

Αυτό ανακοίνωσε ο Θεσσαλονικιός στην καταγωγή, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, η φαρμακοβιομηχανία έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο.

«Ξεκινάμε ήδη να παράγουμε ορισμένες από αυτές τις ποσότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο θα στοχεύει και τις άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι ακόμη δεν είναι σαφές αν χρειάζεται ένα εμβόλιο για την παραλλαγή «Όμικρον», καθώς και πώς αυτό θα χρησιμοποιηθεί, η Pfizer ωστόσο θα έχει έτοιμες κάποιες δόσεις, αφού ήδη κάποιες χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να το προμηθευτούν.

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα έχει πολύ, πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, γιατί η προστασία από τις νοσηλείες και τη σοβαρή ασθένεια — είναι αρκετά καλή αυτή τη στιγμή, με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να έχετε κάνει ας πούμε την τρίτη δόση», δήλωσε ο Αλ. Μπουρλά.