Skip to main content

Τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το νέο επενδυτικό για τον σιδηρόδρομο

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα, στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΟΣΕ. Στόχος η ανάκτηση φορτίων.

Η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, με την Ελλάδα να επιχειρεί να εντάξει έργα στο 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο το οποίο θα οριστικοποιηθεί ως το τέλος του έτους, ενώ εντός του Οκτωβρίου πρόκειται να ανακοινωθεί το επόμενο επενδυτικό πρόγραμμα των ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΟΣΕ στην 83η ΔΕΘ.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΟΣΕ έγιναν μπροστά από την εντυπωσιακή αναπαράσταση της διαδρομής μέσα από τη σήραγγα του Καλλιδρόμου, μήκους 9,2 χλμ, η οποία και δείχνει το μέλλον προς το οποίο κινούνται οι Ελληνικοί σιδηρόδρομοι, τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γεώργιος Κακουλάκης, προσθέτοντας ότι η ηλεκτροκίνηση στη νέα διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θα εξοπλιστεί και με τα σύγχρονα συστήματα κυκλοφορίας στο δίκτυο.

Ο δ/νων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοχάρης δήλωσε ότι φέτος, με την ηλεκτροκίνηση στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη «έγινε μόνο η αρχή, δόθηκε μία πρόγευση του νέου τοπίου στο σιδηρόδρομο, που θα ξεδιπλωθεί από του χρόνου τόσο σε ό,τι αφορά τις επιβατικές και τις εμπορευματικές μεταφορές.

Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι ο σιδηρόδρομος θα διεκδικήσει τα 2-2,5 εκατομμύρια τόνους χύδην φορτίου που μετέφερε , ως πριν λίγα χρόνια, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη βαλκανική ενδοχώρα. Τα φορτία αυτά (μεταλλεύματα κυρίως) είχαν μειωθεί λόγω της κάμψης στη λειτουργία της χαλυβουργίας και μεταλλουργίας στη ΠΓΔΜ, η οποία όμως έχει αρχίσει να ανακάμπτει, αλλά και ένα μέρος των φορτίων έχουν πάρει οι οδικές μεταφορές.

Στα εγκαίνια παρόντες ήταν ο γενικός διευθυντής δικτύου του ΟΣΕ κ. Γρηγόρης Σαμπατακάκης, μέλη του δ.σ. του Οργανισμού και διευθυντικά στελέχη, ο βουλευτής Φθιώτιδας Αποστόλης Καραναστάσης ενώ το περίπτερο επισκέφθηκε και ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΘ κ. Θεοφάνης.