Skip to main content

Τοπική αυτοδιοίκηση Αττικής: Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες

Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες βρίσκονται όλη την ημέρα στους δρόμους και θα συνεχίσουν να επιχειρούν, λέει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Όλη τη νύχτα σε επιφυλακή τέθηκαν οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής. Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες βρίσκονται όλη την ημέρα στους δρόμους και θα συνεχίσουν να επιχειρούν στις κεντρικές αρτηρίες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας όλων των δήμων θα παραμείνει σε ετοιμότητα, για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό ή απεγκλωβισμό.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στους δήμους των βορείων προαστίων, αλλά και της Ανατολικής Αττικής, στην οποία υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

Οι δήμαρχοι έχουν κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης, καλούν τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμο. Ήδη κατά τη διάρκεια της ημέρας, δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησαν πολίτες που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομείο και το ίδιο θα κάνουν αν χρειαστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι' αυτό τον λόγο θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή όπου αλλού παρουσιαστεί ανάγκη.

Από αύριο το πρωί, που αναμένεται σταδιακά η εξασθένηση της κακοκαιρίας, θα δοθεί όλο το βάρος στον εκχιονισμό των δρόμων και του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.