Skip to main content

Τοποθετούνται οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αρχίσει η τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει ένα σημαντικό έργο για τον δήμο Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα πέρασε από σαράντα κύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τοποθετηθούν από συνεργεία του εργολάβου οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το προηγούμενο διάστημα το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε ανάψει το πράσινο φως για τη σύμβαση με τον ανάδοχο. Αν και αρχικά αναμενόταν να ξεκινήσει η τοποθέτηση των 59 συστημάτων υπόγειων κάδων τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού είχαν φέρει καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου.

Πλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και έτσι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετά την εορταστική περίοδο πρόκειται να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο εγκατάστασης συνολικά των 59 συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης.

Σημειώνεται ότι είναι ήδη έτοιμα τα ορύγματα στο κέντρο της πόλης μέσα στα οποία θα τοποθετηθούν οι υπόγειοι κάδοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε προχωρήσει τον περασμένο Μάϊο στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού καθώς το έργο, το οποίο είχε ξεκινήσει επί διοίκησης Μπουτάρη, είχε παγώσει ουσιαστικά από τον Νοέμβριο του 2019, αφού ο τότε ανάδοχος δεν πραγματοποίησε καμία εργασία για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων.