Skip to main content

Του φάνηκαν πολλά τα 2 ευρώ για έναν καφέ εσπρέσο και κάλεσε την αστυνομία

Τα 2 ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει ένας πελάτης σε καφέ στη Φλωρεντία οδήγησαν σε πρόστιμο 1.000 ευρώ στο κατάστημα από την αστυνομία

Η ακρίβεια φαίνεται ότι προκαλεί νεύρα στους καταναλωτές και εντάσεις στις σχέσεις τους με τους καταστηματάρχες. Κάπως έτσι, ένας πελάτης σε καφέ στη Φλωρεντία κάλεσε την αστυνομία όταν του ζητήθηκε να πληρώσει 2 ευρώ για έναν εσπρέσο

Το συμβάν σημειώθηκε στο  Ditta Artigianale στο κέντρο της Τοσκάνης, το οποίο φημίζεται για τον καφέ του και έχει κερδίσει σε αρκετούς σχετικούς διαγωνισμούς.

Ο πελάτης παρήγγειλε έναν εσπρέσο ντεκαφεϊνέ και κάλεσε την αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι του τον χρέωσαν 2 ευρώ. 

Ο άνδρας παραπονέθηκε ότι η τιμή δεν εμφανιζόταν σε μενού πίσω από τον πάγκο, όπως προβλέπει ο νόμος στην Ιταλία, αναφέρει ο Guardian. Η αστυνομία επέβαλε στο κατάστημα πρόστιμο 1.000 ευρώ

Ο Francesco Sanapo, ιδιοκτήτης του Ditta Artigianale, μίλησε για το πρόστιμο στα social media και υπερασπίστηκε τον καφέ του, ο οποίος, όπως είπε, προέρχεται από μια μικρή φυτεία στο Μεξικό και «παρασκευάζεται με μεγάλη προσοχή από τους baristas μου». Υποστήριξε ότι η τιμή του καφέ εμφανιζόταν σε ψηφιακό μενού.

«Μου έβαλαν πρόστιμο επειδή κάποιος προσβλήθηκε επειδή πλήρωσε 2 ευρώ για έναν καφέ χωρίς καφεΐνη. Μπορείτε να το πιστέψετε;», είπε. 
«Ακόμα και σήμερα, κάποιος μπορεί να εκνευριστεί τόσο πολύ που να κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία μας βρίσκει παράνομους λόγω ενός απαρχαιωμένου νόμου. Αυτός ο νόμος πρέπει να αλλάξει γιατί διαφορετικά το 99,9% των μπαρ και των εστιατορίων θα βρίσκονταν εύκολα να παρανομούν», υποστήριξε.

Στην Ιταλία, το μέσο κόστος ενός εσπρέσο είναι 1 ευρώ, αν και πάνω από το 70% των μαγαζιών αύξησαν τις τιμές τον τελευταίο χρόνο, λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και της κακής σοδειάς. Οι καταναλωτικές ενώσεις προειδοποίησαν ότι η τιμή ενός εσπρέσο θα μπορούσε να αυξηθεί κατά μέσο όρο στο 1,50 ευρώ φέτος.

Πηγή: moneyreview.gr