Skip to main content

Ανήλικοι συμμορίτες στην Τούμπα: 15χρονα πήγαν να ληστέψουν γιατί τα εκβίαζαν για χρήματα

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της δράσης των τεσσάρων ανήλικων εκβιαστών της Τούμπας. Απαιτούσαν λεφτά από μικρά παιδιά κι αυτά αναγκάστηκαν να ληστέψουν

Ληστές αναγκάστηκαν να γίνουν δύο 15χρονα παιδιά προκειμένου να καταφέρουν να μαζέψουν τα χρήματα που τους ζητούσαν εκβιαστικά οι τέσσερις ανήλικοι δράστες.

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα και προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Τούμπας και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης εμπεριέχει, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μια σειρά από διαφορετικούς τρόπους εκβιασμών με θύματα παιδιά ηλικίας από 13 έως 15 ετών που είτε εξαναγκάστηκαν να ληστέψουν είτε να κάνουν χρήση κάνναβης, είτε να ικανοποιήσουν σεξουαλικά έναν από τους θύτες.

Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 16 και 17 ετών εκβίασαν τουλάχιστον έξι παιδιά ηλικίας 13 έως 15 ετών και σύμφωνα με τη δικογραφία είναι κατηγορούμενοι για 23 αξιόποινες πράξεις που σημειώθηκαν από τον Ιούνιο του 2021 έως τις αρχές του Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι τέσσερις δράστες άρχισαν να ασκούν τρομακτικές πιέσεις σε δυο 15χρονους ζητώντας τους μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τα δύο 15χρονα παιδιά ήταν αδύνατον να μαζέψουν το ποσό που τους είχε ζητηθεί, ούτε μπορούσαν να το ζητήσουν από τους γονείς τους καθώς τότε θα έπρεπε να αποκαλύψουν τους εκβιασμούς των τεσσάρων δραστών.

Έτσι μέσα στην απόγνωσή τους τα δύο παιδιά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ληστεία προκειμένου να βρουν τα χρήματα.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2021 έστησαν καρτέρι στην οδό Δορυλαίου στην Τούμπα και προσπάθησαν -ανεπιτυχώς τελικά- να αρπάξουν την τσάντα μιας 55χρονης. Τα δύο παιδιά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, με τους γονείς τους να μένουν εμβρόντητοι όταν κλήθηκαν να πάνε στο Τμήμα, ενώ όταν πληροφορήθηκαν την πράξη τους ορκίζονταν ότι τα παιδιά τους ήταν αδύνατον να έκαναν απόπειρα ληστείας.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα δύο 15χρονα μίλησαν στους γονείς και στους αστυνομικούς για το μαρτύριο που είχαν υποστεί επί μήνες με τους τέσσερις ανήλικους εκβιαστές να μην τους αφήνουν σε... χλωρό κλαρί ζητώντας τους συνέχεια χρήματα και εκβιάζοντάς τους.

Μετά και την κατάθεση των δύο 15χρονων οι αστυνομικοί αντιλήφθησαν ότι η υπόθεση έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και άρχισαν να ψάχνουν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης ενώ ευτυχώς ακολούθησαν και άλλες μαρτυρίες παιδιών, και έτσι αποκαλύφθηκε η δράση των τεσσάρων ανήλικων εκβιαστών.

Γονείς και συγγενείς των μικρών παιδιών που έπεσαν θύματα των εκβιαστών δεν πίστευαν τα όσα τελικά κατέληξαν να καταμαρτυρούν τα παιδιά τους που βρέθηκαν σε έναν κυκεώνα απόγνωσης, ενώ τα δύο 15χρονα από θύματα μετατράπηκαν σε θύτες προσπαθώντας να ληστέψουν μια 55χρονη για να ξεφύγουν από τον εκβιασμό τους. Σε άλλη, μάλιστα, περίπτωση μια 15χρονη υποχρεώθηκε σε χρήση κάνναβης με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της.

Επίσης, ένας εκ των κατηγορουμένων οδήγησε ανήλικο παθόντα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου προσπάθησε, ανεπιτυχώς λόγω της αντίδρασης του παθόντα, να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ παραμένει άγνωστο έως τώρα -λόγω του ότι οι δράστες είναι ανήλικοι- εάν κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.