Skip to main content

Επενδύσεις πέντε αστέρων αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη - Ποιες είναι

Ποια είναι τα νέα πεντάστερα ξενοδοχεία που ανοίγουν τις πύλες τους - Οι επενδυτές πιστεύουν στην τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης.

Στα τέλη του 2019 αλλά και στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, αρκετοί ήταν οι επενδυτές, ξένοι, κατά κύριο λόγο, που...συνωστίζονταν για μια θέση στο real estate της Θεσσαλονίκης, που είχε μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη.

Ο κορωνοϊός μπήκε με φούρια στις ζωές μας στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020 ανακόπτοντας τη δυναμική που είχε δημιουργηθεί, πολλά projects πάγωσαν, άλλα κατέγραψαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση τους, ωστόσο οι επενδυτές που πίστεψαν στο μέλλον του τουρισμού της Θεσσαλονίκης δεν αποσύρθηκαν αντιθέτως έμειναν εδώ υλοποιώντας τα σχέδια τους.

Αυτό το διάστημα αρκετά πεντάστερα ξενοδοχεία βρίσκονται στην τελική ευθεία προκειμένου να ολοκληρωθούν και να ανοίξουν τις πύλες τους, γεγονός που καταδεικνύει την επενδυτική κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί στην πόλη, που, σήμερα, πριν τη λειτουργία των εν εξελίξει projects, μετρά 15 πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες, δυναμικότητας 3.924 κλινών.

Κοινή συνισταμένη σε όλα τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η ποιότητα των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πήχης έχει ανέβει ψηλά. Οι εκτιμήσεις για εντυπωσιακή ανάκαμψη του τουρισμού από το 2022 και μέχρι το 2024, αλλά και για μετατροπή της Ελλάδας σε προορισμό 12μηνης διάρκειας, μετέτρεψαν τη χώρα σε πόλο έλξης κεφαλαίων ευρώ.

Ποια ξενοδοχεία είναι σε εξέλιξη

Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, υψηλών προδιαγραφών, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στο τουριστικό δυναμικό της πόλης. Ο λόγος για το Vanoro Hotel, όπως έγραψε η Voria.gr, που αναπτύσσεται σε διατηρητέο κτήριο στην οδό Δωδεκανήσου, στον αριθμό 6. Το κτήριο εκτείνεται σε περίπου 2.500 τμ, ενώ στους ορόφους του φιλοξενούνται 44 δωμάτια και σουίτες.

Στα τέλη του χρόνου τοποθετείται η επαναλειτουργία του ιστορικού κτηρίου “Όλυμπος-Νάουσα” στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του σχήματος Grivalia Hospitality και «Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε.»,το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Νίκης 5 θα είναι δυναμικότητας 50 δωματίων.

Δύο δίδυμα ημιτελή κτίρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταμορφώνονται σε πολυτελές ξενοδοχείο. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η επένδυση, που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης. Ο λόγος για το νέο ξενοδοχείο V45 που κατασκευάζει η «Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε.» στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 45. Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 100 δωματίων. Θα λειτουργήσει υπό τη διαχείρισης της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων Ledra Hotels & Villas του ομίλου Σπανού.

Σε απόσταση λίγων μέτρων από την παλιά παραλία και την πλατεία Ελευθερίας, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Καλαποθάκη ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, το «Olympion City Hotel» βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του. Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου ορίζεται σε 27 δωμάτια, με 57 κλίνες.

Εντός του 2022 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το πεντάστερο ξενοδοχείο «NΥΧ Thessaloniki» στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη, στα Άνω Λαδάδικα. Πρόκειται για το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο, μετά το «NYX Athens» (πρώην Esperia στην οδό Σταδίου), που αναπτύσσει στην Ελλάδα, ο ισραηλινός όμιλος Fattal Hotels. Το «NΥΧ Thessaloniki» -η ονομασία της αλυσίδας προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη νύχτα- θα είναι ένα σύγχρονο και μοντέρνο ξενοδοχείο με 130 δωμάτια, το οποίο αναπτύσσεται σε μία έντονα αναπτυγμένη τουριστική περιοχή της πόλης, στα Λαδάδικα, και αναμένεται να αποτελέσει έναν δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Η περίπτωση της Brown Hotels

Επεκτείνεται και στην ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης η ισραηλινή Brown Hotels, με το σχέδιο για τη μετατροπή του ιστορικού ξενοδοχείου “Βιέννη” , στην οδό Εγνατία 2-4, σε πολυτελές ξενοδοχείο να παίρνει μπροστά. Το ξενοδοχείο αναμένεται να διαθέτει 77 δωμάτια καθώς επίσης εστιατόριο, μπαρ και αίθουσα συνεδριάσεων. Η Brown Hotels έχει αποκτήσει και την καπναποθήκη Μιχαηλίδη, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ναυμαχίας Λήμνου και Δωδεκανήσου προκειμένου να τη μετατρέψει σε ξενοδοχειακή μονάδα 40 δωματίων και 4 σουιτών. Το κτήριο εκτείνεται σε περίπου 5.000 τμ και διαθέτει οκτώ ορόφους.