Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης για τις ακυρώσεις εκδρομών των σχολείων και οργανωμένων ταξιδιών

Ανακοίνωση αναφορικά με τις ακυρώσεις εκδρομών εσωτερικού - εξωτερικού των σχολείων και τα οργανωμένα ταξίδια εξέδωσε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΤΓΜ-Θ), δίνοντας διευκρινίσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις λόγω κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι τα τουριστικά γραφεία γίνονται τις τελευταίες ημέρες αποδέκτες των παραπόνων και της αγανάκτησης πολιτών εξαιτίως των ακυρώσεων των μαθητικών εκδρομών στο εξωτερικό και των καρναβαλικών εκδηλώσεων και της μη επιστροφής των χρημάτων τους από αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται ταξίδια λόγω κορωνοϊού - Ζητούν τα λεφτά πίσω

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη, την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και τη θέση του επαγγελματία Τουριστικού Πράκτορα, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει το επιβατικό κοινό, αναφορικά με την στάση των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχείων.

Η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει στην ιστοσελίδα της, την πολιτική αλλαγής των κρατήσεων (πλην των πτήσεων charter) που ακολουθεί σήμερα και λόγω της εξάπλωσης του ιού.

Οι low cost αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν στις ιστοσελίδες τους την προσαρμογή τους στα διεθνή μέτρα ασφαλείας και δεν επιστρέφουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Οι διοικήσεις των ξενοδοχείων στο σύνολό τους στο εσωτερικό της χώρας μας και οι περισσότερες στο εξωτερικό, αρνούνται την επιστροφή των προκαταβολών ή ακόμη και των εξοφλήσεών τους, με αποτέλεσμα να είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη η από πλευράς μας, επιστροφή τους στους πελάτες μας.

Όσον αφορά τα προγραμματισμένα οργανωμένα ταξίδια, αυτά εκτελούνται κανονικά και τυχόν ακυρώσεις πελατών με δική τους πρωτοβουλία καταβάλλονται ακυρωτικά από αυτούς, σύμφωνα με τους γενικούς όρους των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Οι τουριστικοί πράκτορες σέβονται όλες τις αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων της Χώρας, που αφορούν την υγεία των πολιτών και συμπράττουν πάντοτε αναλογιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον.

Ο τουρισμός αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό κεφάλαιο για την χώρα μας και οι τουριστικοί πράκτορες είναι άξιοι πρεσβευτές του.

Η ΕΤΓΜΘ έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις της και συνιστά στο κοινό ψύχραιμη αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ