Skip to main content

Τουριστικοί πράκτορες: Εκτίμηση για μείωση στον τουρισμό έως κατά 80%

Είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι λένε πως θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία και ότι ο τουρισμός θα επανέλθει, είπε ο τουριστικός πράκτορας Λουκάς Τσακιρίδης

Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε ο τουριστικός πράκτορας Λουκάς Τσακιρίδης την αισιοδοξία υπουργών ότι το καλοκαίρι θα επανέλθει ο τουρισμός σε ικανοποιητικά επίπεδα, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα αρνητικά δείγματα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο κ. Τσακιρίδης τόνισε ότι «ο τουρισμός θα κριθεί στο θέμα ασφάλεια. Η μείωση που θα προκύψει -Απρίλιος και Μάιος, που ήταν σημαντικοί μήνες για την Ελλάδα, χάθηκαν- στη λεγόμενη υψηλή περίοδο από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, θα είναι συνάρτηση με το αίσθημα ανασφάλειας του κόσμου. Η μείωση θα είναι σίγουρα πάνω από 50%, εκτιμώ ότι θα είναι στο 70-80%, κυρίως λόγω της ανασφάλειας, που θα έχει ο κόσμος», τόνισε ο κ. Τσακιρίδης.

Μίλησε, δε, για εκρηκτικό συνδυασμό λόγω οικονομικής κρίσης και ανασφάλειας και τόνισε ότι «όλα είναι στον αέρα». «Δεν ξέρουμε ποια εταιρεία θα πετάξει και πότε. Όλος ο τουρισμός περιμένει να δει τα πρωτόκολλα, δεν θα είναι αυτός που ήταν. Στις πτήσεις δεν ξέρουμε αν θα πουλάνε όλες τις θέσεις των αεροπλάνων, τα ξενοδοχεία αν θα νοικιάζουν όλα τα δωμάτια, αν θα χρειάζεται κάποιος ιατρικές βεβαιώσεις για να ξεκινήσει. Δεν θα γίνει ένα "κλικ" την 1η Ιουνίου και θα γίνουν όλα όπως ήταν πριν», σημείωσε ο κ. Τσακιρίδης.