Skip to main content

Τουρκία: Αυξάνονται οι νεκροί από τον σεισμό - Πάνω από 300 τραυματίες

Πάνω από δέκα σπίτια έχουν καταρρεύσει από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία - Μάχες σωστικών συνεργείων για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.

Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε απόψε την ανατολική Τουρκία, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης του Ελαζίγ, Τσετίν Οκτάι Καλντιρίμ, δήλωσε λίγο νωρίτερα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NTV ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη και τουλάχιστον 225 τραυματίστηκαν.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να φτάσουν σε έξι ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, ενώ ο τουρκικός στρατός είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει στις επιχειρήσεις, εφόσον χρειαστεί. Περισσότερα από δέκα κτήρια έχουν καταρρεύσει, όπως έχει γίνει γνωστό.

Ο ισχυρός σεισμός 6,8  βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία. Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό, αφού το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός στη Συρία, το Ισραήλ και το Ιράκ.  Από την πλευρά του το Σεισμολογικό Κέντρο του Καντιλί κατέγραψε τον σεισμό στους 6,5 βαθμούς.