Skip to main content

Τουρκία: Δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα μας

Η Άγκυρα τονίζει ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες για να απαντήσει στις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Μήνυμα προς την Αθήνα και τη Λευκωσία έστειλε η Άγκυρα κατηγορώντας τις δύο χώρες για προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, μέσω του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνεδρίαση, η Τουρκία τονίζει ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες για να απαντήσει στις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σημείωσε ότι η Τουρκία είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προκύπτουν από διμερείς συνθήκες. Τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας να υπερασπιστεί να δικαιώματά της και τα συμφέροντά της σε γη, θάλασσα και αέρα. «Σε αυτό το πλαίσιο, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες», προειδοποιεί η Αγκυρα.