Skip to main content

Τουρκία: Υψηλά πρόστιμα σε αντιπολιτευτικά ΜΜΕ

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατηγορεί 6 τηλεοπτικά δίκτυα ότι μετέφεραν τη φρίκη των πυρκαγιών, δίχως να δίνουν έμφαση στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Πρόστιμο σε 6 αντιπολιτευόμενα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επέβαλε χθες τα μεσάνυχτα το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας. Αφορμή για τις αποφάσεις, οι οποίες καταδικάζουν τα αντιπολιτευόμενα μέσα σε καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών στην χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, ήταν ειδήσεις και μεταδόσεις για τις φονικές πυρκαγιές. Από τις πρώτες μέρες των πυρκαγιών, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν κατηγορούσαν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ ότι προκαλούσαν πανικό, μεταδίδοντας μόνο την φρίκη των πυρκαγιών που μαίνονταν ανεξέλεγκτες, ενώ δεν έδιναν έμφαση στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Χθες ο ίδιος ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις πυρκαγιές, επανέλαβε τις αιτιάσεις για εμπρησμούς από μέλη του ΠΚΚ, τονίζοντας ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες έχουν πληροφορίες και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσαγωγές.

Βιβλικές καταστροφές στην Τουρκία

Μετά τις πυρκαγιές... οι πλημμύρες

Στο μεταξύ χθες την Τουρκία έληξαν και πάλι οι φονικές πλημμύρες. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπνιξαν 5 άτομα, ενώ αγνοείται ακόμη ένα. Η εναλλαγή του καύσωνα με τις καταρρακτώδεις βροχές τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει βιβλικές καταστροφές και η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για ανεπάρκεια.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

Πηγή: Deutsche Welle