Skip to main content

Δημοσκόπηση: Χαστούκι σε Ερντογάν - Θέλουν για πρόεδρο τον Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων των Τούρκων συγκεντρώνοντας ποσοστό 45.5% σε δημοσκόπηση.

Ανατροπή έφερε η δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya Research αναφορικά με το ποιον προτιμούν οι Τούρκοι για την προεδρία της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων των Τούρκων για πρόεδρος ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45.5% των Τούρκων θα ψήφιζε τον κ. Ιμάμογλου για Πρόεδρο, έναντι 40.4% που θα ψήφιζε αντίστοιχα τον κ. Ερντογάν. Αντίστοιχα, αν ο Τούρκος Πρόεδρος έρχονταν αντιμέτωπος με τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κέρδιζε με μόλις 0.2 εκατοστιαίες μονάδες ήτοι 39.9% έναντι 39.7%

Η ίδια έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι το 66.7% των Τούρκων πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με το νέο προεδρικό σύστημα, ενώ το 60.1% εκτιμά ότι η γειτονική χώρα από το 2017, που διενεργήθηκε το δημοψήφισμα για την αλλαγή του συστήματος, έχει αλλάξει προς το αρνητικό