Skip to main content

Τουρκία: Στους 9 οι νεκροί από τον σεισμό, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά

Από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμα σε χωριά και πόλεις και στις δύο χώρες

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες κτήρια κατέρρευσαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Τρία από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ 37 Τούρκοι τραυματίστηκαν.

Μεταξύ αυτών, εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Από τον σεισμό τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι σε χωριά και πόλεις και στις δύο χώρες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στο Ιράν δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής νεκροί.

Ως απόρροια του πρόσφατου μεγάλου φονικού σεισμού των 6,8 ρίχτερ θεωρεί τον σημερινό σεισμό ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Το ρήγμα του μεγάλου σεισμού του Ιανουαρίου κινήθηκε τελικά ανατολικά και βόρεια και όχι δυτικά όπως φοβόμασταν τόνισε ο κ. Λέκκας.

Όπως εξήγησε, η περιοχή που έγινε ο σημερινός σεισμός κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και το Αζερμπαιτζάν είναι μια περιοχή πολύ υποβαθμισμένη με κακά κτήρια και γι' αυτό είχαμε σοβαρές συνέπειες.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε επίσης ότι η εκτίμηση των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη παραμένει πάντα σε ισχύ και όσο ο σεισμός αυτός αργεί να εκδηλωθεί τόσο αυξάνονται οι φόβοι για το μέγεθος του.

Φωτογραφία αρχείου