Skip to main content

Τουρκικό περιοδικό εμπλέκει Βαρθολομαίο στο πραξικόπημα

Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες.

Ποικίλες αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκάλεσε το δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού «Gercek Hayat», στο οποίο, μεταξύ άλλων,  αναφέρεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βοήθησε την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, να διοργανώσει το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Στο δημοσίευμα εμφανίζονται  φωτογραφίες των ατόμων που κατηγορούνται και σε αυτές διακρίνεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πατριαρχείο: Κίνδυνος για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις

Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς.

Επιπλέον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μόλις δύο ημέρες, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε Αρμένικη Εκκλησία, με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι η αρμενική κοινότητα φταίει για τον κορωνοϊό.